#1 2010-10-10 01:37:31

Ewaryst
Forumowicz
Data rejestracji: 2010-10-10
Liczba postów: 1

Prosze pomozcie!!!

Witam. Prosze was o pomoc, gdyz nie umiem powstrzymac sie od picia. pije tak juz od 3 miesiecy codziennie i boje sie ze popadlem w alkoholizm. raz udalo mi sie wytrzymac jedna dobe bez alkoholu ale na drugi dzien zalalem sie w trupa gdyz nie moglem sie powstrzymac. kolega z ktorym baluje przez ten okres dostaje drgawek jak nie wypije, dlatego pije zeby sie lepiej czuc innego znajomego ledwo powstrzymalismy gdyz z braku pieniedzy polecial do polek z octem. Powiedzcie mi co mamy zrobic poniewaz nie wyobrazam sobie dnia a konkretniej wieczoru bez alkoholu i mimo iz widze ze pieniadze mi uciekaja i ledwo mam na jedzenie alkohol i tyton staja na pierwszym miejscu u mnie... prosze was bardzo o pomoc, rade...

#2 2010-10-10 10:21:36

Murchad
Abstynent
Data rejestracji: 2008-04-28
Liczba postów: 1,784

Odp: Prosze pomozcie!!!

My tu za wiele nie zdziałamy, bo większość z nas nigdy nie piła. Powinniście się udać do specjalisty. Wygoogluj i poszukaj w swojej okolicy.

#3 2010-10-10 12:45:51

tidablju
Wtajemniczony
Data rejestracji: 2010-02-14
Liczba postów: 83

Dokładnie tak jak pisze Murchad. Swoją drogą zastanawiające, że ludzie postrzegają abstynentów jako specjalistów od walki z nałogiem... To już nie pierwszy post z prośbą o tego typu porady. A co ja mam radzić, skoro nigdy nie ciągnęło mnie do alkoholu? Tylko wizytę u specjalisty i terapię. Pozdrawiam

#4 2010-10-10 14:12:59

peter
Forumowicz
Data rejestracji: 2008-07-21
Liczba postów: 16

Polecam dla stronę http://www.niepije.pl/. Dużo informacji i forum bardziej odpowiednie do twojego problemu. Pozdrawiam .

#5 2013-05-14 13:13:03

Witold
Forumowicz
Data rejestracji: 2013-05-14
Liczba postów: 1

Witaj!
Przed rokiem odbyłem terapię w klinice reklama  w Krakowie. Miesiąc. Pomogli mi zrozumieć chorobę alkoholową i uznać, że jestem alkoholikiem pracujący w klinice alkoholicy, którzy już wiele lat nie piją. własciciel ośrodka nie pije juz 28 lat.
Atmosfera ośrodka pomogła mi zatrzymać się w pijackim szaleństwie. Piłem przez wiele, wiele lat, zniszczyłem swoje życie, poraniłem najbliższych. Dziś, dzięki ludziom z reklama jestem trzeźwym człowiekiem. Odzyskałem szaqcunek bliskich, a przede wszystkim szacunek do samego siebie.
Alkoholizm to paskudna choroba, przewlekła i smiertelna - trudno się wyrwać  jej szponów, ale jest to możliwe!
Witold

Stopka

Forum oparte na FluxBB