#1 2012-01-08 16:11:58

Czuowiek
Wtajemniczony
Data rejestracji: 2011-12-01
Liczba postów: 385

Działanie alkoholu

http://www.milanos.pl/vid-59818-Kolejne-etapy-upojenia-alkoholowego.html

opis działania alkoholu przez człowieka pod wpływem w mniej więcej "kontrolowanych warunkach". Wg. mnie dobrze widać wpływ alkoholu, chwilami bardziej po jego zachowaniu niż tym co mówi.

No i te wspaniałe komentarze - "upił się bo zapijał colą" big_smile

#2 2012-01-09 22:25:07

pęknięty klawikord
Abstynent
Data rejestracji: 2009-07-23
Liczba postów: 1,570

Odp: Działanie alkoholu

Hehe, niezły filmik. Trochę dziwne, że ktoś takie rzeczy publikuje. Większość pijących chwali się "osiągnięciami", ale nie w każdej okoliczności, a ten gościu po prostu upublicznił film ze swoim piciem. Dobrze ktoś napisał w komentarzach, że musi mieć niezły dystans do siebie. Szkoda, że nie miał jakiegoś alkomatu, wtedy eksperyment byłby pełniejszy. W sumie, to nie wiem czego on miał dowieść, ale oglądałem z zaciekawieniem.
Mnie rozbawił komentarz z jutuba: I morał filmiku bardzo dobry "pić z umiarem".

Jeszcze jedno:
nie "wygoniłeś szatana" klepiąc w denko
hahaha big_smile

Ostatnio edytowany przez pęknięty klawikord (2012-01-09 22:31:15)

"dano mi w darze po dwie półkule, no a mówiąc ściślej:
dwie półkule do siedzenia, a drugimi myślę...

#3 2012-01-10 13:30:40

Mleczko
Forumowicz
Data rejestracji: 2012-01-10
Liczba postów: 3

Kurcze no ja bym sie nie odważył wrzucic takiego filmiku do internetu

#4 2012-01-10 16:31:15

piorunix
Forumowicz
Data rejestracji: 2011-08-17
Liczba postów: 465

He he he he Najlepszy w tym był odruch wymiotny hehehe. Ale się naśmiałem z typa. żeby on z kimś pił to jeszcze rozumiem ale sam? No pogięło typa. Fizycznie źle się czuję gada ! To po co piłeś te 400g wódki. hehehehe

#5 2012-01-10 22:01:11

Czuowiek
Wtajemniczony

A w sumie co za różnica z kimś czy samemu? Moim zdaniem to pijacka bzdura, że w towarzystwie można a samemu "nie wypada".

Cóż, mimo tego ludzie oglądający film nie widzą w nim nic złego, poza tym że gość ma "słabą głowę", co za wstyd.

#6 2012-01-10 22:04:07

Gusiak
Abstynent
Data rejestracji: 2010-01-28
Liczba postów: 2,056

Czuowiek napisał/a:

A w sumie co za różnica z kimś czy samemu? Moim zdaniem to pijacka bzdura, że w towarzystwie można a samemu "nie wypada".

To takie pocieszenie dla nadużywających alkoholu w  towarzystwie, że jeszcze nie jest z nimi tak źle, bo nie piją samemu ;-)

Czuowiek napisał/a:

Cóż, mimo tego ludzie oglądający film nie widzą w nim nic złego, poza tym że gość ma "słabą głowę", co za wstyd.

Tak bo "mocna głowa" jest cool , tak jak i zycie w słodkiej nieświadomości znaczenia "mocnej głowy". :-)

#7 2012-01-11 00:18:26

pęknięty klawikord
Abstynent

Czuowiek napisał/a:

W czym lub w kim mieliby widzieć coś złego? Mam nadzieję, że masz na myśli alkohol, a nie tego gościa. Moim zdaniem koleś jest w porządku. Nie był to samochwalny film typu "Zenek rozwala połówkę w 26 sekund", tylko doświadczenie. Fajny pomysł, że mówił jak się czuje. Taki film to gratka dla, w zasadzie, pierwotnego abstynenta jak ja.

#8 2012-01-11 12:35:21

Mleczko
Forumowicz
Data rejestracji: 2012-01-10
Liczba postów: 3

Miejmy nadzieję, że chociaż jedna osoba weźmie z tego filmu jakąś lekcję

#9 2012-01-11 12:39:52

morol
Gość

pęknięty klawikord napisał/a:
Czuowiek napisał/a:

W czym lub w kim mieliby widzieć coś złego? Mam nadzieję, że masz na myśli alkohol, a nie tego gościa. Moim zdaniem koleś jest w porządku. Nie był to samochwalny film typu "Zenek rozwala połówkę w 26 sekund", tylko doświadczenie. Fajny pomysł, że mówił jak się czuje. Taki film to gratka dla, w zasadzie, pierwotnego abstynenta jak ja.

Wczoraj bodaj na TVN Style wdepnelismy z malzowinka na program o kulturze picia (piekny termin) wsrod mlodych dziewczyn na wyspach. Kto wie, ten wie, kto nie wie, niech moze lepiej zyje w nieswiadomosci wink Niemniej jeden cytat tutaj wrzuce, bo nie ogranialem go wczoraj i nie ograniam dzisiaj. Rozmowa z matka 14-latki, ladnej i sprawiajacej sympatyczne wrazenie dziewuchy, ktora (dziewucha, nie matka) mimo mlodego wieku ma juz cala historie alkoholowa, a w trakcie programu przyjmuje przed kamera z kolezanka jakies 15-20 dawek alkoholu w roznych trunkach w swoim pokoju. Z pamieci:

Prowadzaca: Wiesz, ze Twoja corka pije alkohol?
Matka: Nie pochwalam tego. Wiele raz jej o tym mowilam.
P: Trunki kupuja jej dorosli za pieniadze, ktore dajesz jej na jedzenie.
M: Wiem o tym.
P: Dlaczego nic z tym nie robisz?
M: Musze ufac swojej corce. Daje jej pieniadze, bo wierze, ze nie wyda ich na papierosy lub alkohol.

W skrocie: wiem, ze corka mnie oklamuje, ale ufam, ze tak nie jest. Whatdafuck?

A nawiazujac do tematu, to w dalszej czesci programu prowadzaca badala roznice w dzialaniu alkoholu na kobiety i mezczyzn (na przykladzie swoim i dokoptowanego faceta o tym samym wzroscie, wadzie i wieku). Bylo fantastycznie, od poczatkowych testow trzezwosci (ktore mialy byc przeprowadzane co kazda runde akoholu), przez czule wyznania i pijackie tance do twardego rzygu w toalecie. Sam program - wstrzasajacy, szczegolnie rozmowy na trzezwo z bohaterkami, pokazujace, jak bardzo te biedne istoty maja nasrane we lbach (nie z ich winy bynajmniej) i jak pokreconymi sciezkami chodza ich mysli.

#10 2012-01-11 20:32:13

Czuowiek
Wtajemniczony

Nie powiem, trip-raport ciekawy. Pęknięty klawikord, tak, mam na myśli alkohol, człowiek się nim zatruł, wymiotował, gadał głupoty a ludzie piszą że morał z tego taki żeby pić z umiarem. E, to trochę gadać głupoty i trochę się źle czuć już można? No tak, wszystko dlatego że zapijał colą wink

morol, mam kolegę (jeszcze żyje) który w wieku 12 lat wypił swoją pierwszą szklankę wódki, na swoje 17 urodziny miał już "pięknego" kilkugodzinnego palimpsesta, chodził, gadał, tańczył - ale nic nie pamięta. Nie mówiąc o innym, który w wieku 14 lat pił już wódkę z mety, bo tańsza i "też zaj*bista". Młodzież chla na potęgę ;/

Ostatnio edytowany przez Czuowiek (2012-01-11 20:33:17)

#11 2012-01-11 23:17:11

pęknięty klawikord
Abstynent

Czuowiek napisał/a:

Nie powiem, trip-raport ciekawy.

Heh, "trip-raport"... to określenie przypomniało mi jak czytałem sprawozdania z eksperymentów z grzybami, lekami, ziółkami i innym dość oryginalnym syfem. Chyba na stronie neurogroove albo coś podobnego. Normalnie kosmos, czytuję takie rzeczy z otwartą paszczą. Nie mam pojęcia jak ci ludzie są w stanie to wszystko spisać będąc w takim stanie. Ale sam nie chciałbym czegoś takiego doświadczyć.

#12 2012-01-13 02:05:15

Czuowiek
Wtajemniczony

Również znam pojęcie z neurogroove.info
Znaczna część raportów jest pisana po doświadczeniu smile jeden jest nawet mój, konkretnie ostatni "trip" alkoholowy.

#13 2012-01-14 21:08:36

Dariun
Forumowicz
Data rejestracji: 2011-01-17
Liczba postów: 27

Witajcie!
Swego czasu na wykładach z terapii i profilaktyki uzależnienia, dowiedziałem się o przeprowadzanych próbach "kontrolowanego picia" w przypadku daleko posuniętego uzależnienia od alkoholu... Dla mnie to szok jak można "kontrolować picie" w takim stadium?! Chyba wyszli z założenia, że są takie zmiany organiczne i psychiczne że nie warto konwencjonalnie... Nie wiem gdzie to się stosowało, ale były takie próby... Mi ręce opadają bo na młodych "robi wrażenie" bycie "mocno odurzonym". Pokolenie konsumentów eh...

#14 2012-01-14 22:26:56

konrado5
Abstynent
Data rejestracji: 2006-07-12
Liczba postów: 898

Prędzej czy później ktoś znajdzie lekarstwo na alkoholizm tzn. coś, co sprawi, że ktoś kto jest alkoholikiem może powrócić do picia kontrolowanego tzn. będzie pił niewielkie ilości alkoholu.

#15 2012-01-14 23:46:11

NP
Gość

Wątpię że ktoś znajdzie taki cudowny środek że ktoś uzależniony będzie pił w sposób kontrolowany często towarzystwo namawia do jeszcze jednego kieliszka mówiąc ,,co tam jeden nie zaszkodzi'' a potem gościu idzie na całość, tak zaczyna się picie od niewielkich ilości alkoholu a potem zaciera się granica kontrolowanego picia.

#16 2012-01-15 00:23:32

Dariun
Forumowicz
Data rejestracji: 2011-01-17
Liczba postów: 27

Picie tak jak pisałem kontrolowane jest nie możliwe, ponieważ jedynym sposobem wyjścia z uzależnia jest całkowita abstynencja podobnie w wielu chorobach np cukrzycy. Trzeba zmienić sposób myślenia a za tym pójdzie zmiana zachowania nawyków itd. Łatwo się mówi bo zmiany organiczne są nie odwracalne, a mechanizmy psychologiczne trudne do zniszczenia.

#17 2013-04-06 23:44:38

Czuowiek
Wtajemniczony

20101106_WOC504_0.gif
http://www.economist.com/blogs/dailycha … _most_harm

O szkodliwości alkoholu i innych narkotyków ;>  - badania przeprowadzone w Wielkiej Brytanii.

#18 2013-04-07 00:05:00

Aleksandra
Moderator
Data rejestracji: 2011-02-15
Liczba postów: 816

Koniecznie zajrzyjcie w źródło zanim zaczniecie wyciągać wnioski.

#19 2013-04-07 22:40:56

pęknięty klawikord
Abstynent

Aleksandro, czy chodzi o to, że jest to na podstawie opinii specjalistów, a nie na podstawie faktycznych badań, czy jest jakiś inny haczyk? Bo ja taki biegły nie jestem w ingliszu.

#20 2013-04-08 01:55:42

Aleksandra
Moderator
Data rejestracji: 2011-02-15
Liczba postów: 816

Tak, przede wszystkim to. Dane może pokrzepiające, ale niewiarygodne.

#21 2013-05-04 20:30:49

Jack91
Gość

A ja dziś z kumplem piłem wino za 3,99 z biedronki. 700ml 12% weszło super i faza była. big_smile Po jednym on i ja big_smile

#22 2013-05-04 21:35:02

Gusiak
Abstynent

Kumple chlejący z Tobą już nie mogą Cię słuchać, że wchodzisz na forum abstynentów i oznajmiasz takie "rewelacje"?
Niestety dla Ciebie, tutaj też nikogo nie obchodzi co pijesz, skąd i w jakiej ilości. Serio.
Może napisz na żal.pl.  hehe.

#23 2013-05-04 23:32:04

rachatlukum
Forumowicz
Data rejestracji: 2012-03-18
Liczba postów: 102

Gusiak, niepotrzebnie utrwalasz stereotyp, że abstynenci nienawidzą pijących.

Co zaś do wykresu: najbardziej popularna używka, jaką bez wątpienia jest alkohol, daje największe oddziaływanie - co w tym zaskakującego?

Ostatnio edytowany przez rachatlukum (2013-05-04 23:42:52)

#24 2013-05-05 17:50:16

Gusiak
Abstynent

A gdzie ja coś takiego zasugerowałam?
Po prostu nie rozumiem, po co on właściwie wszedł na to forum? To tak jakby na forum wegetarian, napisać, że się na obiad jadło schabowe. Kogo to obchodzi?
Ja nie wchodzę na forum dla pijących oznajmiać, że nie piję. Nie widzę sensu i celu.
Takie postępowanie uważam za żałosne i to też napisałam użytkownikowi biedronkowego wina 12 %

#25 2013-05-05 21:38:15

Czuowiek
Wtajemniczony

Ja tam mam uczulenie, nie tyle na wszystkich pijących (chociaż uważam, że picie nie jest do niczego potrzebne), co na naj*busów jak ten powyżej. I niech sobie tacy uważają o abstynentach co chcą, nikt ich nie będzie po główkach głaskał, chyba że inni im podobni.

Co do Jack91 - no i gratulacje, niszczysz swój mózg i ciało nie wydając na to przesadnie dużo pieniędzy. Denaturat ma jeszcze lepszy stosunek cena / zniszczenia w organizmie, ale (podobno) nie jest tak słodki w smaku jak tanie wino. :-)

Stopka

Forum oparte na FluxBB