Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Annihilatorze, mówimy Ci!
"dano mi w darze po dwie półkule, no a mówiąc ściślej:
dwie półkule do siedzenia, a drugimi myślę...
Nie miałem okazji obserwować wątku, gdyż po ostatnich wichurach byłem 4 dni bez prądu
Poniżej nieco zmodyfikowana wersja wcześniejszej propozycji - uwzględniająca sugestie dziewczyn, żeby było bardziej żywo i kolorowo oraz propzycję "pękniętego", aby wyraźniej zarysować kształt odwróconego kieliszka.
Mi się propozycja dr_worma podoba bardziej od Murchadowej
Mi się w niej podoba, że słowo "nie" jest pogrubione. Chociaż... teraz się zastanawiam, czy w ogóle zamiast "umiesz powiedzieć nie? - nie byłoby lepsze "czy umiesz odmówić?"? A co do napisu, to teraz kieliszek jest bardziej kieliszkiem... ale czy jest wystarczająco literą "Y"? My wiemy co mamy tam widzieć. Ale jakby dać ten napis dosłownie "babce na ulicy", to czy by tam widziała tych abstynentów, czy by się zacięła na "abstnenci - to bez sensu"? No ale chyba się nie da tego tak łatwo pogodzić. No i z resztą... już przegłosowali logo .
Ostatnio edytowany przez pęknięty klawikord (2013-12-09 18:52:56)
Chociaż... teraz się zastanawiam, czy w ogóle zamiast "umiesz powiedzieć nie? - nie byłoby lepsze "czy umiesz odmówić?"
Nie byłoby
Pierwsza wersja bardziej "wpada w ucho" i jest bardziej "zaczepna" :-)
Przepraszam Murchad, ale też wole to dr_worma. Proste, eleganckie.
dr_worm - 750x200
Ok, zaraz podeślę, ale mam nadzieję, że nie wywołamy w ten sposób drugiego Majdanu
Tylko niech napis zajmuje więcej miejsca w stosunku do "pustej przestrzeni", nie żeby był napis i 2/3 loga puste
Dzięki, trochę przyciąłem, bo takie wysokie nie było potrzebne, rozumiem, że nie rościsz sobie praw autorskich? :-)
Natomiast jeszcze taka informacja dla wszystkich - serwis ma już 8 lat, był tworzony w czasach, gdy bawiło niektórych zabawianie się kodem. Dziś są wordpressy i inne takie wynalazki - jak znajdzie się chętny, co te artykuły przeniesie na wordpress (mówię o stronie, nie o forum) to możemy zmienić na wordpressa.
Dzięki temu kilka osób może na raz redagować stronę lub swoje podstrony. Wordpressa chętnemu lub chętnym mogę postawić jak chcą - przeniesienie artykułów to poprostu potworzenie ich tam i przeklejenie tekstu.
O, fajnie, jest już na głównej
Nie roszczę
Jak już musiałeś - to trudno
Z tym przeniesieniem strony na Wordpressa, to mogę się tematem zająć, ale na początku przyszłego roku, bo teraz krucho z czasem.
A mi się podoba bardziej logo Murchada. Oczywiście Annihilator nie poczekał, aż inni się wypowiedzą co do ewentualnej zmiany loga. Uznał głosy tych co chciał uznać, reszta jak zwykle nie ma znaczenia.
A w pracy sobie nie odświeżę strony i będę miała cały czas stare nowe logo Murchadowskie :]
Logo dr_worma jest takie bardziej "dojrzałe" ale napis mógłby być większy i bardziej rozciągnięty w poziomie, tak trochę na wzór murchadowego. Teraz puste tło ciut za bardzo przytłacza. Ta wersja w przeciwieństwie do murchadowej także lepiej komponuje się z kolorystyką pozostałej części strony głównej.
Obecne logo wtapia się w tło, sama szarość, dalej jest smutne, nieożywione.
Murchada logo było optymistyczne, wystarczyło trochę "pokolorować" niektóre zakładki i by się razem lepiej komponowało.
Zgadzam się z Gusiakiem. Logo Murchada było lepsze niż Worma. Gusiak i Klawikord uzasadnili już dlaczego i podzielam ich opinie.
Annihilator - i co? Wiedziałem, że podmiana logo wywoła zamieszki
To może coś zupełnie innego.
Zdecydowanie kolorowe i żywe. Bez żadnego wyróżnika, który mógłby być niezrozumiały.
Ostatnio edytowany przez dr_worm (2013-12-10 03:34:09)
Ale tutaj hasła: "Potrafisz powiedzieć nie? " prawie zupełnie nie widać. I ta żółta kula kojarzy się z latarnią uliczną...
Są dwie opcje:
- dokonać Wielkiego Podziału Forum, po którym będą istnieć dwa abstynenckie fora z różnymi logami,
- wprowadzić mechanizm z losowaniem loga (za każdym wejściem inne).
A i tak każdego by pogodziło przywrócenie przekreślonych flaszek .
Ostatnio edytowany przez pęknięty klawikord (2013-12-10 14:13:41)
Mam inne rozwiazanie. Dla zachowania jednosci wycofuje sie z tej rywalizacji i proponuje powrot do wersji murchadowej. To chyba najrozsadniejsze wyjscie z tej sytuacji.
Na razie jest remis pod względem ilości głosów. Aleksandra, Gusiak i Chdzirep za Murchadowym. Ja, Suchy i CMpunk za propozycją dr_worma (co nie oznacza, że Murchada jest złe, to się nam po prostu bardziej podoba). Klawikord jest raczej neutralny i zaakceptuje zdanie większości, której na razie nie ma
Wojny tu nie widzę, zwykła wymiana poglądów.
Dr_worm nie odbieraj tego jako zamieszania, czy wojny. Dobrze, że jest więcej możliwości do wyboru nawet jeśli moje zdanie pozostanie w mniejszości. Wilczek już za mnie zagłosował nie zauważając mojej nieobecności Nie omylił się jednak.
Jakkolwiek aktualna wersja nie jest zła, najnowsza, którą wrzuciłeś wygląda jak logo wody mineralnej. Ogólnie zgadzam się z Gusiakiem, bardziej podoba mi się wersja Murchada.
Strony: Poprzednia 1 2 3 4 Następna