#101 2010-03-07 12:54:30

Madzialenka
Wtajemniczony
Data rejestracji: 2010-02-01
Liczba postów: 422

Odp: Wesele bezalkoholowe

O, ren-ya, koniecznie opowiedz co tam się nie działo wink, bo naprawdę jestem ciekawa!

#102 2010-03-07 14:00:55

Annihilator
Abstynent
Data rejestracji: 2006-02-09
Liczba postów: 1,172

Ja też czekam na relację.

#103 2010-04-25 22:25:26

ren-ya
Forumowicz
Data rejestracji: 2008-12-05
Liczba postów: 506

"Alkoholowy pęd" jednak okazał się silniejszy:(

Z wesela bezalkoholowego wyszło wesele o mocno ograniczonej ilości alkoholu. Na stole Państwa Młodych i ich rodzin stało tylko wino. Do pozostałych gości donoszono na wyraźne życzenie wódkę, ale córka mówi, że choć bawiła się do piątej rano, to nie widziała ani jednej osoby pijanej. Podobno orkiestra nie spełniła oczekiwań - grali mało i kiepsko, więc większość gości i tak najczęściej siedziała przy stole. Za to było sporo zabaw, które wodzirej potrafił fajnie poprowadzić.

Przyznam, że jestem trochę zawiedziona.
Z drugiej strony otuchę budzi fakt, że jednak zabawa z alkoholem niekoniecznie musi kończyć się pijaństwem.

#104 2010-04-29 07:54:01

Annihilator
Abstynent
Data rejestracji: 2006-02-09
Liczba postów: 1,172

No nic, trudno, nie mamy zatem relacji, na którą tak czekaliśmy. smile

#105 2010-04-29 10:30:18

Suchy
Abstynent
Data rejestracji: 2006-09-03
Liczba postów: 3,204

Bo też i wesele nie było bezalkoholowe. Goście bawili się przy wódce, choć w nieco zmniejszonej w stosunku do polskich standardów ilości.

#106 2010-06-28 13:18:14

loczek
Forumowicz
Data rejestracji: 2010-06-27
Liczba postów: 32

Ja osobiście nigdy nie byłam na takim weselu, ale moi rodzice mieli wesele bezalkoholowe i wszyscy podobno świetnie się bawili big_smile Co do mnie to nie wiem czy bym się odważyła takie mieć. Jeśli mój mąż byłby też abstynentem to może i tak, ale jeśli nie to nie. Pozdrawiam wszytskich cieplutko big_smile

#107 2010-06-28 21:56:03

jokier
Abstynent
Data rejestracji: 2007-11-20
Liczba postów: 1,754

loczek napisał/a:

Pozdrawiam wszytskich cieplutko big_smile

Dziekujemy. Ode mnie pozdrów Twoich Rodziców. Tobie życzę więcej odwagi.

Ostatnio edytowany przez jokier (2010-06-29 20:51:42)

Jeżeli marzysz samotnie,
to jedynie marzysz.
Jeżeli marzysz wspólnie z innymi,
tworzysz rzeczywistość.

#108 2010-09-05 20:03:34

Timo
Gość

Czytam troszkę o weselach bezalkoholowych, bo sam za 2 tyg będę takowe organizuje:) Co prawda bez wodzireja, ale myślę że nie jest to niezbędne, byłem już na jednym takim weselu (mojej siostry) i ku memu wielkiemu zdziwieniu wszyscy dobrze się bawili. Była co prawda jedna osoba która piła, gdzieś pod stołem chyba, ale osobiście tego nie widziałem poznałem jedynie po tym że jako jedyna zostawiła samochód pod salą i wróciła taksówką... Zamiast szampana młoda para dzieliła się ze wszystkimi chlebem. Zespół grał bardzo dobrze, wiec wszyscy się bawili, miał już doświadczenie w weselach bezalkoholowych wiec nie potrzeba było wodzireja. Bywały momenty gdzie wszyscy bawili się na parkiecie, dosłownie wszyscy!! bywałem na wielu weselach, ale dopiero na bezalkoholowym widziałem coś takiego smile Impreza trwała do 6 rano. Mam nadzieje że moje wesele również będzie udane... smile Pozdrawiam serdecznie

#109 2010-09-05 22:00:04

jokier
Abstynent

Również pozdrawiam Cię Timo serdecznie i zapraszam do zmiany statusu na naszym forum
:-).

Jeżeli marzysz samotnie,
to jedynie marzysz.
tworzysz rzeczywistość.

#110 2010-09-05 22:22:50

Murchad
Abstynent
Data rejestracji: 2008-04-28
Liczba postów: 1,784

No powodzenia. Będzie fajnie.

#111 2010-09-05 23:21:59

Gusiak
Abstynent
Data rejestracji: 2010-01-28
Liczba postów: 2,056

Timo napisał/a:

Mam nadzieje że moje wesele również będzie udane... smile

Będzie, będzie smile
Powodzenia i napisz jak było.

#112 2010-09-06 21:25:30

pęknięty klawikord
Abstynent
Data rejestracji: 2009-07-23
Liczba postów: 1,570

Ooo, super smile . Timo, a czy mógłbyś powiedzieć co skłoniło Was do decyzji o weselu bezalkoholowym? Czy może oboje jesteście abstynentami?
I oczywiście zapraszam do rejestracji choćbyś się okazał osobą na co dzień pijącą smile .

Ostatnio edytowany przez pęknięty klawikord (2010-09-06 21:31:55)

"dano mi w darze po dwie półkule, no a mówiąc ściślej:
dwie półkule do siedzenia, a drugimi myślę...

#113 2015-12-17 13:11:52

miszael
Gość

Jedną z kluczowych spraw przy planowaniu bezalkoholowego wesela jest załatwienie naprawdę dobrego zespołu muzycznego i to takiego z wodzirejem z prawdziwego zdarzenia. To nie może wyglądać tak jak zwykle to bywa, że jest zespół, który od sali oddziela niewidzialna kurtyna i oni grają sobie, a goście bawią się sobie. Jak nie ma alkoholu, to gości trzeba czymś zająć (czyt. wyciągnąć zza stołów), zrekompensować im ten brak alkoholu. Ja miałem wesele bezalkoholowe i świetnego wodzireja. Było mnóstwo zabaw integracyjnych, konkursów, pokazów. Goście, nawet jeśli nie brali w nich udziału, to z ciekawości podchodzili zobaczyć, co się dzieje. Oczywiście zwykłe tańce też były. Po weselu usłyszałem od kilku osób, że nie spodziewali się, że na weselu bezalkoholowym można się tak świetnie bawić. Niektórzy przyznawali, że to była najlepsza impreza, w której uczestniczyli. A pamiętam, jak przed weselem rodzina zagadywała do naszych rodziców (bo do nas chyba nie mieli odwagi), żeby przekonali nas, by jednak ten alkohol postawić, bo nam się wesele rozejdzie po dwóch godzinach. Trwało do 4 nad ranem. Jestem jednak przekonany, że to nie była zasługa braku alkoholu, ale właśnie dobrze poprowadzonej zabawy.

#114 2015-12-17 16:11:06

Aleksandra
Moderator
Data rejestracji: 2011-02-15
Liczba postów: 816

Miszael, mógłbyś podać więcej szczegółów? Namiary na tego wodzireja? Z jakich okolic jesteś?

#115 2015-12-18 19:29:12

pęknięty klawikord
Abstynent

Cześć Miszael smile . A może coś więcej napiszesz o Waszej abstynencji?

Aleksandro, czyżby należałoby gratulować Ci rychłej zmiany stanu cywilnego? smile

#116 2015-12-19 01:22:56

Aleksandra
Moderator

Nie rychłej, ale już zaplanowanej zmiany stanu cywilnego, owszem można gratulować jeśli ktoś ma taką chęć smile

#117 2015-12-19 19:43:31

Suchy
Abstynent

W drugim wpisie w tym wątku na pierwszej stronie podałem wiele linków. Pewnie nie wszystkie są nadal aktywne ale warto spróbować. No i gratuluję!!! :-)

#118 2015-12-19 22:55:49

Aleksandra
Moderator

Dziękuję smile
Faktycznie linków sporo, jeden jest aktywny. W internecie jest sporo ofert typowo abstynenckich wodzirejów. Muszę się jeszcze zastanowić, czy potrzebuję wodzireja i czy chcę za niego zapłacić wink

#119 2015-12-20 00:21:31

Gusiak
Abstynent
Data rejestracji: 2010-01-28
Liczba postów: 2,056

Sądzę , że wodzirej jak najbardziej wskazany. Ja miałam wesele z alkoholem a mimo to wodzirej był niezastąpiony.

#120 2015-12-22 22:52:59

pęknięty klawikord
Abstynent

Gratuluję Aleksandro! smile
I to jeszcze z abstynentem, no no smile

#121 2016-11-29 19:40:12

Mati
Gość

Lektura tego artykułu wręcz zmusiła mnie do napisania komentarza. Nie wiem kto to pisał, a po takich dobrych radach to ja na pewno nie chciałbym uczestniczyć w weselu kogoś kto weźmie sobie to do serca, już nie mówiąc o szanownym autorze.
Rozumiem samą ideę wesela bezalkoholowego oczywiście w przypadku pozbawionym hipokryzji i wpływu chwilowej mody czy widzimisię młodych ale niektóre rady autora zwalają mnie z nóg. Twierdzenie, że nie ma litości dla nikogo z rodziny, wręcz wyrzucanie kogoś z wesela za powiedzmy zakulisowe spożywanie alkoholu i sianie niezdrowej atmosfery jest wręcz delikatnie mówiąc dla mnie chamskie. Równie dobrze i ja mogę powiedzieć że po takim zaproszeniu i późniejszym potraktowaniu, po dajmy na to przyłapaniu na wypiciu lampki szampana za zdrowie młodych, mogę nie chcieć uczestniczyć w takiej zabawie, nawet bliskiej rodziny.
Pozdrawiam i życzę więcej wyrozumiałości oraz umiejętności spoglądania na sprawy nie tylko w formie białe to białe, a czarne to czarne.

#122 2016-11-29 19:57:11

Mati
Gość

Doczytałem do końca i znowu nie wytrzymałem, bardzo przepraszam.
Naprawdę nie wiem kto to pisał ale muszę ostrzec przyszłych małżonków o formułowanie takiej treści zaproszenia. Rozumiem, że ma być dosadnie i jasno ale takie zaproszenie jest po prostu niegrzeczne, - zapraszasz i stawiasz warunki oraz formułujesz ewentualne konsekwencje i groźby(może nie wprost ale każdy może to miedzy wierszami wyczytać), tak jakby z konieczności to zaproszenie wynikało.
I zgadzam się z przedostatnim zdaniem - jeśli tak się sprawy mają to lepiej faktycznie zorganizować same zaślubiny i wesele w gronie 10 najbliższych osób i wystarczy, jest to praktykowane. Z całą pewnością zaś nie zgodzę się z tym że to ma być tylko i wyłącznie Wasz dzień, a nie JAKIŚ GOŚCI! otóż zapraszając ludzi na to wydarzenie stają się bliskimi uczestnikami tego wielkiego wydarzenia! Waszego wielkiego dnia! cóż to w ogóle za podejście to tematu? Jeśli to jacyś goście to po co ta szopka z ich zapraszaniem? Mama i tata kazali? Drogi autorze - szaleństwem bije od Pana.

#123 2020-08-07 20:39:48

jokier
Abstynent

Joanna_1990 napisał/a:

Niedawno miałam swoje wesele. Problem z ustaleniem ilości napojów, ile wódki na wesele i poprawiny, ile wina na wesele to chyba problem każdego kto planuje wesele. Jako niedoświadczona osoba wyprawiająca pierwszą w życiu tak dużą imprezę – 125 osób – musiałam poradzić sobie z zaplanowaniem wszystkiego. Przeszukując dłużej Internet trafiłam przypadkiem na bardzo ciekawą stronę  Uwierzcie, nie wiedziałam nawet, że cos takiego istnieje i że poradzi sobie tak dobrze z obliczeniami. Wyliczyło mi nawet ile zamówić coli i soku! Coś niesamowitego.

Nie wiem jak u moderatorów, ale u mnie ten wątek ma nazwę "Wesele bezalkoholowe".

Jeżeli marzysz samotnie,
to jedynie marzysz.
tworzysz rzeczywistość.

#124 2020-08-08 23:32:07

Suchy
Abstynent

To tylko reklama strony... Joanna nigdy tu więcej nie zaglądnie... I wątpię czy jest żywym człowiekiem...

Stopka

Forum oparte na FluxBB