Nie jesteś zalogowany na forum.
A te książki Allena Carra na temat kontrolowania/rzucania nałogu... warte to coś? Może to warto koledze polecić? Nie czytałem, ale niektórzy piszą, że rewelacja.
Książka Carra ma na celu przekonać, że tylko całkowita abstynencja ma naprawdę sens.
"Gość" zdaje się marzy o kontrolowanym piciu. No, ale może po przeczytaniu książki zmieniłby podejście...
A. Carr : " Jak skutecznie kontrolować alkohol".
Ja mam Anticol i problem w tym że nie brałam go tak jak trzba czyli 1/2 tabletki codziennie rano, musze po 8 latach odejść od partnera i na nerwy się napiłam , a Anticol wzięłam tydzień wczśniej , teraz od niedzieli kiedy mogę go wziąść , bo wiem że trzeba odczekać. Nie da się niestety problemów życiowych rozwiązywać po alkoholu
No tak nie da sie . Alkohol nie daje zapomnienia, ale sprawia ze zapominasz jakie bylo pytanie.
Powodzenia w zyciu:)
Szukam pomocy.. Nie wiem, czy tu jeszcze ktoś jest. Mam ten" problem, ze pije, i potrafię to ukrywać przed otoczeniem. Z coraz słabszym skutkiem. Tracę kontakt z otoczeniem, uciekam w samotność alkocholika, który uważa, ze wszystkich oszuka chwilami kontaktu w trzeźwości...
Szukam pomocy.. Nie wiem, czy tu jeszcze ktoś jest. Mam ten" problem, ze pije, i potrafię to ukrywać przed otoczeniem. Z coraz słabszym skutkiem. Tracę kontakt z otoczeniem, uciekam w samotność alkocholika, który uważa, ze wszystkich oszuka chwilami kontaktu w trzeźwości...
Znajdziesz pomoc w najbliższym ośrodku terapii uzależnień, na mitingach AA oraz forach dla osób uzależnionych.
ja mam gorzej 40 lat pije od okolo 20 z poczatku bylo nawet fajnie tak do 30 stki potem zaczely sie problemy agresja itp itd od jakis 10 lat jeszcze wkaradl sie hazard ostatnio w rok przegralem mnostwo jak dla mnie pieniedzy na maszynach zawsze tylko i wylacznie po alkoholu Ostatnio mialem przerwe w niepiciu i z wlasnej woli nie pilem 8 tygodni niestety pare dni temu poplynolem jak talala od nowa 24 h picia grania wywracania burd tragedia Wczoraj bylem u lekarza dostalem anticol dzis 1 tabletka jak to nie pomoze to chyba po mnie / meetingi AA chyba nic nie dadza tak sądze za dużo w koło mnie pokus wracajac z meetingu zachacze o bar na 100 % znam siebie /przez to cale pijackie szambo zmarnowalem zycie sobie nie zalozylem rodziny nie mam nic moze to i lepiej ze nie mam rodziny bo bym zmarnowal komus zycie a tak to tylko sobie Zastanawia mnie tylko jak dlugo mozna brac anticol jakie sa skutki brania np 5 lat ?A i nigdzie nie jest napisame czy na czczo czy po porannym posilku to brac nie spytalem lekarza na ulotce nic nie ma
oddam juz niepotrzebny anticol- 30 tabl...gwarancja uplywa w grudniu 2013..moze komus sie przyda, a szkoda wyzucic...orginalnie zapakowany
Glebogryzarke oddam, 800 wat, sprawna.
Zle forum? O, sorry...
Do Gość z 4.08:Chętnie odkupie nie poterzbny tobie anticol. Podaj swojego emaila.
oddam juz niepotrzebny anticol- 30 tabl...gwarancja uplywa w grudniu 2013..moze komus sie przyda, a szkoda wyzucic...orginalnie zapakowany
Witaj!
Z anticolem mam podwójne doświadczenia, gdyż z jednej strony piła moja mama a z drugiej...ja
Jestem po kilku terapiach i przestałąm pić przez zmianę myślenia.
Tylko wyleczenie chorego, spętanego umysłu może wyleczyć z picia
Wg mnie inne środki jak esperal czy anticol to zaleczenia. W końcu trzeba będzie żyć bez nich więc stosowanie takich środków zaradczych odsuwa w czasie prawdziwy proces leczenia
Ja podczas walki z piciem wzięłam parokrotnie anticol, jednak raz, będąc na strasznym głodzie- zapiłam. Nic mi się nie stało (jest % ludzi na który to nie działa).
Moja mama z kolei zapiła 1dzień po wzięciu anticolu i omało się nie zmarła.
Wg mnie anticol może węcz zabić. Jeśli nie jest odpowiednio leczona psychika, to złamanie abstynencji na anticolu zabije. Jest to miecz obosieczny- potrafi sztucznie powstrzymać picie ale zarazem jeśli ktoś się złamie to ląduje w grobie.
Wspieraj męża w terapii, skupiajcie się na zmianach w myśleniu ale bez chemii...tak to widzę:)
Jakbyś chciała pogadać to zachęcam do kontaktu http://burakreatura.blogspot.com/
http://burakreatura.blogspot.com/
Witaj.
Gdy w każdym poście zachęcasz do odwiedzania swojej strony, to zaczyna wyglądać nie jak zwykły profil, a jak reklama, a reklamy na tym forum są usuwane. Możesz wstawić link do swojej strony w sygnaturze (zakładka Profil > Sygnatura/Avatar > Stwórz własną sygnaturę), wtedy będzie się znajdował pod każdym Twoim postem, a Twoje wpisy nie będa wyglądały jak uciążliwa reklama, albo załóż w dziale "Na każdy temat" wątek poświęcony Twojej stronie i tam zachęcaj, namawiaj i pisz o niej do woli.
Pozdrawiam
Nie zamierzałam spamować, ale nie mam wprawy w blogowaniu:) słuszna obserwacja- dzięki!
Taka ciekawostka...
Wczoraj oglądałem na kanale Planete urywek programu o leku nazywającym się Baklofen, który miał ograniczać objawy głodu alkoholowego (http://www.planeteplus.pl/dokument-baklofen-lek-na-alkoholizm_42420). Ten lek jest na co innego, ale ktoś przypadkiem stwierdził, że pomaga alkoholikom wyjść z nałogu...
W tym kawałku, który widziałem było, że zrobili test - jednym pacjentom z problemami alkoholowymi podawali Baklofen, a innym placebo. Dodatkowo, pytali się tych osób jak myślą - czy dostają lek, czy placebo. W podsumowaniu okazało się, że tak samo często pomagał (i nie pomagał) lek, co placebo. Wszystkie cztery grupy pacjentów, czyli:
1. ci, którzy wyszli z picia i brali lek
2. wyszli, ale nie brali
3. nie wyszli i brali
4. nie wyszli i nie brali
... nie potrafili z większą pewnością odpowiedzieć na pytanie czy domyślają się czym były tabletki, które zażywali. Badanie nie udowodniło, że Baklofen na pewno nie działa, ale pokazało, że silna wola czyni cuda.
Oczywiście nie było nic na temat skuteczności innych leków, ale jak widać, własne chęci to podstawa.
"dano mi w darze po dwie półkule, no a mówiąc ściślej:
dwie półkule do siedzenia, a drugimi myślę...
Witam
Prosze o szybka odpowiedz - jestesmy na wakacjach w malej wiosce i nie ma tu lekarza ,moj narzeczony bierze Anticol od tygodnia ,od kilku dni wszystko go swedzi a dzis ma wysypke na calym ciele i malutkie bable na rekach - pomozcie co robic nie majac dostwpu do lekarza -slyszalam ,ze wapno pomaga -ktos mi udzieli informacji na ten temar bo jestem bardzo zdenerwowana
Taka ciekawostka...
Wczoraj oglądałem na kanale Planete urywek programu o leku nazywającym się Baklofen, który miał ograniczać objawy głodu alkoholowego (http://www.planeteplus.pl/dokument-baklofen-lek-na-alkoholizm_42420). Ten lek jest na co innego, ale ktoś przypadkiem stwierdził, że pomaga alkoholikom wyjść z nałogu...
W tym kawałku, który widziałem było, że zrobili test - jednym pacjentom z problemami alkoholowymi podawali Baklofen, a innym placebo. Dodatkowo, pytali się tych osób jak myślą - czy dostają lek, czy placebo. W podsumowaniu okazało się, że tak samo często pomagał (i nie pomagał) lek, co placebo. Wszystkie cztery grupy pacjentów, czyli:
1. ci, którzy wyszli z picia i brali lek
2. wyszli, ale nie brali
3. nie wyszli i brali
4. nie wyszli i nie brali
... nie potrafili z większą pewnością odpowiedzieć na pytanie czy domyślają się czym były tabletki, które zażywali. Badanie nie udowodniło, że Baklofen na pewno nie działa, ale pokazało, że silna wola czyni cuda.Oczywiście nie było nic na temat skuteczności innych leków, ale jak widać, własne chęci to podstawa.
Tylko meta analiza oparta na randomizowanych badania z podwójną ślepą próbą wraz z grupą kontrolną na dość licznej grupie alkoholików w podobnym stadium choroby mogłaby potwierdzić skuteczność lub brak skuteczności tego leku w leczeniu alkoholizmu. Bez konkretnych danych opracowanych w oparciu o taką analizę, każde wnioski to zwykła spekulacja i zgadywanka.
Na marginesie, film widziałem i daje do myślenia.
Hehe - podobnie było z sildenafilem, który początkowo miał być lekiem na przeziębienie.
witam mam pytanie skad wziąć receptę na anticol bo lekarz rodzinny nie chce jej wydac
Hmm... czyli uciął sprawę i tyle? Nie powiedział gdzie można z tym pójść?
Ja bym właśnie lekarza się zapytał.
"dano mi w darze po dwie półkule, no a mówiąc ściślej:
dwie półkule do siedzenia, a drugimi myślę...
witam prosil o pomoc skad wziąć receptę na antikol ponieważ lekarz rodzinny nie chce dac recepty
no właśnie ..i staje na głowie żeby załatwić nawet już próbowałam bez recepty ale nie dostałam odpowiedzi....
To pytanie zadaj na forum dla alkoholików. Tam zapewne uzyskasz odpowiedź.
Mam pytanie esperal czy inny lek? Raz w miesiacu wpadam w kilkudniowy ciag ,ostatnio nawet tygodniowy. W tym czasie sam wipijam ok 1-2 lit wódki na dobe . postanowilem sie zaszyc ale nie wiem czy dobrze wybieram.
Mam pytanie esperal czy inny lek? Raz w miesiacu wpadam w kilkudniowy ciag ,ostatnio nawet tygodniowy. W tym czasie sam wipijam ok 1-2 lit wódki na dobe . postanowilem sie zaszyc ale nie wiem czy dobrze wybieram.
Nie wiem, jak w temacie esperalu, ale jesli chodzi o wybor forum, to z pewnoscia nie wybierasz za dobrze.
Pilnie poszukuję Anticolu - proszę o kontakt mailowy
Poważne uzależnienia bardzo trudno jest pokonać samodzielnie Wiadomo, że ludzie są rózni oraz wielu jest w stanie pokonać uzależnienie od narkotyków czy od leków samodzielnie, są to jednak jednostki o silnej woli. Większość osób wraca do nałogu po krótkim czasie.
Ze swojej strony polecam terapię uzależnień w Avigon https://avigon.pl/lista/specjalizacje Nie chcę się tutaj zbytnio rozpisywać ale na terapie chodziła tam bliska mi osoba z rodziny i pomogło. Bardziej niż jakiekolwiek inne sposoby, które próbowała ( rzucała uzależnienie od leków od wielu lat).