Nie jesteś zalogowany na forum.
Może rzeczywiście forum powinno działać tak jak mówisz Gusiak, nie wiem, nie znam się, ale dla mnie porządek jest wtedy, gdy cała dyskusja jest w jednym miejscu, a nie podzielona na części w różnych tematach. Mnie się bardzo podobało, że nasze forum jest takie "na luzie". Gdy się pisze, w ferworze argumentowania, trudno przez cały czas zastanawiać się, czy aby nie odbiega się od tematu. W każdym razie mnie jest trudno. Nie fajnie jest też czytać co chwilę napominań typu: uwaga offtop. Może i offtopy szkodzą w forach branżowych, ale nasze jest społecznościowe i po prostu rozmawiamy sobie.
Taka jest moja opinia. Możecie z nią zrobić co chcecie.
Ja się mogę dostosować. Mogę olewać offtopy jak i zwracać na nie uwagę. Moje zdanie jest takie, że offtopów za dużo nie powinno być. Trudno się przez nie dokopać do właściwych treści, jeśli są takie poszukiwane. Zwracamy uwagę wtedy, gdy dyskusja się zaczyna rozwijać na nowy temat jako offtop a nie wtedy, gdy się dopiero co pojawi.
Wcześniej było, że moderatorzy nic nie robią. Teraz, że robią niepotrzebnie
Dla mnie tez jest najważniejsze, aby można było sobie podyskutować. Sama byłam wcześniej dobra w offtopach Tylko po co wtedy moderatorzy? Niechciani osobnicy, którzy zaspamowują całe forum są na tyle rzadko, że admin sobie sam z nimi może poradzić.
Równie dobrze, możemy nie zakładać w ogóle nowych wątków Piszmy w jednym wątku i w jednym dziale
Tylko po co wtedy moderatorzy? Niechciani osobnicy, którzy zaspamowują całe forum są na tyle rzadko, że admin sobie sam z nimi może poradzić.
Równie dobrze, możemy nie zakładać w ogóle nowych wątkówPiszmy w jednym wątku i w jednym dziale
Drogi Gusiaczku. W ramach przygotowań do Twoich Imienin pragnę Cię powiadomić, że na forum ostatnio rejestrują się cwaniacy, którzy nie piszą żadnych postów, za to w sygnaturach wstawiają linki do jakichś bzdurnych stron. Co mnie na przykład obchodzą zakłady pogrzebowe w San Fracisco lub elektroniczne papierosy. Moim zdaniem moderatorzy zamiast przeżywać frustracje, powinni wycinać w pień taką e-h...... To tyle. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez jokier (2011-01-14 12:11:03)
Jeżeli marzysz samotnie,
to jedynie marzysz.
Jeżeli marzysz wspólnie z innymi,
tworzysz rzeczywistość.
gusiak napisał/a:Tylko po co wtedy moderatorzy? Niechciani osobnicy, którzy zaspamowują całe forum są na tyle rzadko, że admin sobie sam z nimi może poradzić.
Równie dobrze, możemy nie zakładać w ogóle nowych wątkówPiszmy w jednym wątku i w jednym dziale
Drogi Gusiaczku. W ramach przygotowań do Twoich Imienin pragnę Cię powiadomić, że na forum ostatnio rejestrują się cwaniacy, którzy nie piszą żadnych postów, za to w sygnaturach wstawiają linki do jakichś bzdurnych stron. Co mnie na przykład obchodzą zakłady pogrzebowe w San Fracisco lub elektroniczne papierosy. Moim zdaniem moderatorzy zamiast przeżywać frustracje, powinni wycinać w pień taką h...... To tyle. Pozdrawiam.
Dzięki za zwrócenie na to uwagi. Wcześniej nie zaglądałam do sygnaturek osób nieudzielających się
Dzięki za zwrócenie na to uwagi. Wcześniej nie zaglądałam do sygnaturek osób nieudzielających się
Nie udzielających się! Tylko, że tego jest pełno, nie tylko ostatnie przypadki.
Jeżeli marzysz samotnie,
to jedynie marzysz.
tworzysz rzeczywistość.
Jeśli Ci się chce, to możesz zarzucić odpowiednie nicki Ja postaram się w miarę możliwości na bieżąco zwracać na to uwagę.
Teraz to już chyba mnie prowokujesz?
Jeżeli marzysz samotnie,
to jedynie marzysz.
tworzysz rzeczywistość.
Do czego?
Żebym na bieżąco zwracał Ci uwagę na błędy ortograficzne.
Ostatnio edytowany przez jokier (2011-01-14 01:39:40)
Jeżeli marzysz samotnie,
to jedynie marzysz.
tworzysz rzeczywistość.
Możesz zwracać. Sądzę, że aż tak bardzo się nie napracujesz.
Oj Gusiaku, użyj "Listy użytkowników" i odpowiedniego sortowania. Znaki szczególne tak na oko: zerowy "dorobek" na koncie + kilka odnośników w podpisach. Tylko nie wywal normalnych .
Anni się powinien tym zainteresować, bo póki co to jeszcze można ręcznie usuwać...
"dano mi w darze po dwie półkule, no a mówiąc ściślej:
dwie półkule do siedzenia, a drugimi myślę...
Oj Gusiaku, użyj "Listy użytkowników" i odpowiedniego sortowania.
Wiem, wiem, ale chciałam uniknąć takiego szukania
Tylko nie wywal normalnych
.
Wywalam tylko tych, co mają "O" postów i mają linki w sygnaturze.
Wywalam tylko tych, co mają "O" postów i mają linki w sygnaturze.
Pobieżny przegląd wykazuje jeszcze 11 takich nicków. Regułą jest, że brzmią obco i zawierają trzycyfrowe liczby. Może rzeczywiście spytaj szefa, czy widzi jakiś sens tej sytuacji?
Jeżeli marzysz samotnie,
to jedynie marzysz.
tworzysz rzeczywistość.
Wywaliłem kolejnych.
A skoro mowa o banowaniu, nie wiem, co tu jeszcze robi niejaki Vegeta. Nic nie wnosi do forum, tylko spamuje.
To jest forum dla wszystkich. jeżeli się udziela, a robi to, to niech będzie. Byle na temat.
To jest forum dla wszystkich. jeżeli się udziela, a robi to, to niech będzie. Byle na temat.
No właśnie pisze nie na temat... Nic nie wnosi do dyskusji.
Jak już wspomniałem, chodzi o SPAMOWANIE, a nie o poglądy. (ten osobnik nie ma żadnych poglądów)
Też kiedyś mnie zaciekawiło, czemu Vegeta tak długo tu jest, mimo że jest pijącym. Odpisał mi tak :
Nie tylko ja jestem nie-abstynentem na tym forum...A wchodzę po 1 bo nie mam co robić a po 2 interesują mnie wasze poglądy...
Dużo tu osób pisze nie na temat. Jak komuś sprawia przyjemność czytania naszych wypowiedzi, przy tym nas nie obraża, to nie widzę powodu, aby go banować...
Każdy człowiek ma jakieś poglądy. Nie ma obowiązku ich ujawniać, aby być na forum.
Też kiedyś mnie zaciekawiło, czemu Vegeta tak długo tu jest, mimo że jest pijącym. Odpisał mi tak :
Vegeta napisał/a:Nie tylko ja jestem nie-abstynentem na tym forum...A wchodzę po 1 bo nie mam co robić a po 2 interesują mnie wasze poglądy...
Dużo tu osób pisze nie na temat. Jak komuś sprawia przyjemność czytania naszych wypowiedzi, przy tym nas nie obraża, to widzę powodu, aby go banować...
Każdy człowiek ma jakieś poglądy. Nie ma obowiązku ich ujawniać, aby być na forum.
Podpisuje się
Mam cichą nadzieje, ze sie z forum nie zrobi koło wzajemnej adoracji...
Dużo tu osób pisze nie na temat. Jak komuś sprawia przyjemność czytania naszych wypowiedzi, przy tym nas nie obraża, to nie widzę powodu, aby go banować...
Porządek musi być,a on tylko zaśmieca wątki. Poza tym offtop oftopowi nierówny. Czasem może z niego "wyrosnąć" nowa, ciekawa dyskusja, może być po prostu pogawędzeniem sobie. To, co on wypisuje, to nie tylko offtop,ale i ewidentny spam.
Może rzeczywiście banowanie to zbyt daleko idący postulat, trochę mnie poniosło, ale przecież można kasować te spamerskie posty - chyba nie zaprzeczysz???
Skoro wnoszącego tyle do forum jokiera można była tak potraktować, to dlaczego nie jego!!??? Skąd te fawory!? Nie lubię niesprawiedliwości,a do tego irytuje mnie spam i zaśmiecanie forum.
Skoro wnoszącego tyle do forum jokiera można była tak potraktować, to dlaczego nie jego!!??? Skąd te fawory!?
A, że to niby jak Jokier został TAK potraktowany???
Vegeta często zaznacza, że lubi pić piwo, nie można mu tego zabronić.
Ponadto Vegeta udziela się na forum na tyle rzadko i na tyle mało, że nie trzeba mu było zwracać uwagi na KONTYNUACJĘ offtopa.A nawet jeśli, by się tak zdarzyło, to sądzę, że nie zlekceważyłby tej prośby, gdyż sam nie raz zwracał uwagę na offtopy.
A niesprawiedliwości, to i ja nie znoszę...
Ja na wypowiedzi kolegi Vegeta, się po prostu szczerze uśmiecham .
"dano mi w darze po dwie półkule, no a mówiąc ściślej:
dwie półkule do siedzenia, a drugimi myślę...
Chdzirep napisał/a:Skoro wnoszącego tyle do forum jokiera można była tak potraktować, to dlaczego nie jego!!??? Skąd te fawory!?
No, to teraz skrytykuję... samego siebie. Niefortunnie sformułowałem swoją wypowiedź i można odnieść wrażenie, że sugeruję, że wobec Jokiera zachowałaś się podle - a tak nie uważam!!! Nic by się nie stało, gdybyś nie skasowała jego posta, nic wielkiego się nie stało, że go skasowałaś, a w ogole nic by się nie stało, gdyby nie było to "negatywne wyróżnienie". Postąpiłaś wobec niego surowiej niż wobec innych, a z kolei dla Vegety jesteś zbyt pobłażliwa. Skoro usuwając post Jokiera wprowadziłaś zasadę, że można z przyczyn porządkowych usuwać posta, byłoby logicznym i sprawiedliwym usuwanie postów Vegety, które są nie tylko offtopem, ale i spamem i zwyczajnie zaśmiecają forum.
Za to opowiadania o Grunwaldzie można zabronić?? I proszę nie pisz, że to był offtop, bo wypowiedzi Vegety też najczęściej są offtopami,a do tego jeszcze spamem na dokładkę i co więcej - to się zdarza często, jest więc element uporczywości, który potępiłaś. Jednak jemu nie kasujesz postów, choć bardziej na to zasługuje.
No i do tego zachowuje się w prowokacyjny, wywyższający się sposób, czuć pogardę dla nas. W wypowiedzi Jokiera niczego takiego nie było!
Ponadto Vegeta udziela się na forum na tyle rzadko
Wcale nie tak rzadko...
i na tyle mało, że nie trzeba mu było zwracać uwagi na KONTYNUACJĘ offtopa.
...ale za to offtopuje w wielu wątkach, a nie w jednym, i ten offtop jest jeszcze spamem.
Polecam Ci gusiaku obejrzany niedawno przeze mnie słynny film "Na wschód od Edenu", który pokazuje, do czego może doprowadzić niesprawiedliwe faworyzowanie.
Oczywiście, każdy może mieć swoje sympatie i antypatie, ale osoba pełniąca funkcję publiczną, nawet tak skromną jak funkcja moderatora forum, powinna kierować się jasnymi zasadami, a nie sympatiami i antypatiami. (Inna sprawa, że nie rozumiem za co można lubić Vegetę...). To, że lubisz Vegetę, nie może oznaczać stawiania go ponad regułami.
Wyjaśniłem chyba, dlaczego zachowanie Vegety uważam za gorsze od Jokiera, jeśli nadal masz wątpliwości albo napisałem coś w niejasny sposób - pytaj.
Aha, i nie traktuj proszę tych uwag jako ataku na siebie! To tylko życzliwe rady i zwrócenie uwagi na coś, co odbieram jako niesprawiedliwość. Pozdrawiam serdecznie.
Ja też się wypowiem. Mogę się mylić, bo ostatnio nie mam zupełnie nic do roboty, więc trochę straciłem poczucie czasu, ale wydaje mi się, że Vegeta te wszystkie spamy/offtopy pisal jeszcze przed tym jak zaczęliśmy zwracać na to uwagę. Nie chce mi się teraz wertować wątkow czy mam rację, bo po pierwsze jest późno, a po drugie nawet nie wiedziałbym w których zacząć. Jestem natomiast przekonany, że zarówno Gusiak jak i ja teraz będziemy traktować wszystkich równo. To, co wyszlo z Vegetą moim zdaniem było spowodowane tym, że wcześniej nikt na to uwagi nie zwracał a teraz zaczął i niefortunnie padło na Jokiera. Oczywiście co do tego czasu mogę się mylić.
Gusiak napisał/a:Chdzirep napisał/a:Skoro wnoszącego tyle do forum jokiera można była tak potraktować, to dlaczego nie jego!!??? Skąd te fawory!?
Nic by się nie stało, gdybyś nie skasowała jego posta, nic wielkiego się nie stało, że go skasowałaś, a w ogole nic by się nie stało, gdyby nie było to "negatywne wyróżnienie". Postąpiłaś wobec niego surowiej niż wobec innych, a z kolei dla Vegety jesteś zbyt pobłażliwa. Skoro usuwając post Jokiera wprowadziłaś zasadę, że można z przyczyn porządkowych usuwać posta, byłoby logicznym i sprawiedliwym usuwanie postów Vegety, które są nie tylko offtopem, ale i spamem i zwyczajnie zaśmiecają forum.
Jokiera post został usunięty, bo zlekceważył uwagi dot. kontynuowanie przez niego offtopa. Może było to zbyt radykalne, ale była to decyzja moja i Murchada, wtedy stwierdziliśmy, że tak powinniśmy zrobić.
Większość postów Vegety było pisanych , jak mnie jeszcze na forum nawet nie było. O ile dobrze pamiętam, to jakieś posty Vegety też zostały przeniesione do innego wątku, chyba coś ze świętami.
Za to opowiadania o Grunwaldzie można zabronić?? I proszę nie pisz, że to był offtop, bo wypowiedzi Vegety też najczęściej są offtopami,a do tego jeszcze spamem na dokładkę i co więcej - to się zdarza często, jest więc element uporczywości, który potępiłaś. Jednak jemu nie kasujesz postów, choć bardziej na to zasługuje.
Albo Ty czytasz pobieżnie forum, albo wyczytujesz z niego tylko to, co chcesz.
Jokier kontynuował offtop, po dwukrotnym zwróceniu uwagi. Vegeta raz na miesiąc rzuci jedno zdanie. Czasami jest ono związane z tematem, a czasami nie. Nie rozwija się dalej na dany temat, który jest offtopem. Nie jest możliwe, aby każdemu zwracać uwagę na napisanie 2 zdań nie związanych z tematem. Offtopy się zawsze będą zdarzać. Byle nie było ich więcej niż dyskusji na temat w wątku.
No i do tego zachowuje się w prowokacyjny, wywyższający się sposób, czuć pogardę dla nas. W wypowiedzi Jokiera niczego takiego nie było!
Biedny Vegeta. Czuje pogardę dla nas, a siedzi na tym forum już od lat i się z nami męczy.
Nie wiem jak inni, ale ja się nie czuję prowokowana przez Vegetę =/
Gdybyś był na naszym forum dłużej, to może byś zauważył, że Jokier w niektórych swoich wypowiedziach zachowuje się prowokująco, albo złośliwie. Jak każdy z nas. Tobie również Chdzirep zdarza się złośliwa uwaga Nikt jednak za to nie usuwa postów.
Polecam Ci gusiaku obejrzany niedawno przeze mnie słynny film "Na wschód od Edenu", który pokazuje, do czego może doprowadzić niesprawiedliwe faworyzowanie.
Nikogo się nie staram faworyzować.
To, że lubisz Vegetę, nie może oznaczać stawiania go ponad regułami.
Nigdzie nie napisałam, że go lubię. Za to Ty go chyba bardzo nie lubisz. Nie wiem czemu akurat na niego się tak uwziąłeś. Poprzeglądaj forum. Znajdziesz innych , bardziej "wyróżniających" się niż Vegeta.
Jestem natomiast przekonany, że zarówno Gusiak jak i ja teraz będziemy traktować wszystkich równo. To, co wyszlo z Vegetą moim zdaniem było spowodowane tym, że wcześniej nikt na to uwagi nie zwracał a teraz zaczął i niefortunnie padło na Jokiera. Oczywiście co do tego czasu mogę się mylić.
Zgadzam się z tym.
No rzeczywiście zdarzyło mi się nieraz spamować przyznaję,jednak nie myślałem że sprawi to tak wielki kłopot i że kogoś to poruszy...Możecie mnie usunąć/zbanować róbcie co chcecie...Towarzysz Chdzirep z pewnością poczuje wielką ulgę,swoją drogą chyba nie widział prawdziwego offtopu którego ja doświadczam prawie codziennie na różnych forach...Ale cóż nie będę już dalej spamował to mój ostatni post na tym forum.Przepraszam wszystkich a w szczególności Chdzirepa no i moderatorów.Bywajcie.