Witaj na forum serwisu www.abstynenci.pl, który stara się zrzeszać abstynentów, czyli ludzi niepijących napojów alkoholowych.
Nie jesteś zalogowany(a).
Niech obecni powiedzą, skąd wzięły się ich pseudonimy. W przypadku Renyi i Gusiaka to dość oczywiste (chociaż Gusiak to trochę mylące, myślałem początkowo, że to Małgorzata, a nie Agnieszka ), łatwo też domyślić się w przypadku Neofitki i Suchego. (który obierając nicka, popełnił błąd - alkohol wypłukuje wodę z organizmu
).
A inni? Niech coś powiedzą.
Mój pseudonim to... moje imię zapisane szyfrem.
A mój nick to... moje imię
Przeróbka oparta na imieniu.
Wbrew powszechnej opinii nie ma tam żadnego ś! Madzius, ot co.
Z Suchym to nie do końca tak ;-) Suchy jestem od dawna nie z racji abstynencji tylko z racji szczupłej "suchej" budowy ciała tudzież z powodu nazwiska trochę do owego Suchego zbliżonego :-)
Cytując samą siebie z powitalnego:
"Pomyślałam, że można opacznie zrozumieć mój nick... nazwałam tu siebie "neofitką", gdyż jeden kolega najpierw nie mógł zrozumieć, dlaczego postanowiłam, że nie będę pić, a kiedy już mu wytłumaczyłam, stwierdził, że gadam jak najprawdziwsza neofitka - ironicznie przy tym słowie pozostałam Muszę chyba dodać do tego pseudonimu, że jestem niewierząca."
))
Mój nick tak naprawdę się wziął z tego, że jak zakładałem pierwsze konto e-mail, to próbowałem założyć konto o loginie konrad. Okazało się, że było zajęte, to spróbowałem konrado. Też było zajęte i komputer zaproponował mi konrado5.
A mój, po prostu, do mnie pasował .
A wszystkie literki z pseudonimu wchodzą w imię? ;> Może jakaś podpowiedź, w końcu Ty myślałeś, że mam na imię Agata!!!
P.S Wysłałam Ci maila na emaila z forum, ale nie wiem czy on aktualny ;>
Adres mejlowy jest jak najbardziej aktualny, a mejl już przeczytany, dziękuję.
A co do imienia - dam podpowiedź taką: litery nie oznaczają siebie, tylko inne litery. Tylko tak chory umysł jak mój mógł wymyślić coś tak porytego.
) Chociaż nie... już ktoś taki się znalazł, i dawno temu - w starożytnym Rzymie.
Więcej nie podpowiem. (przynajmniej na razie).
A ilośc liter w pseudonimie odpowiada literom w imieniu?I jest to imię w zdrobniałej formie czy Przemek a nie Przemysław? Jaka forma? (To nie podpowiedź tylko zwykłe stwierdzenie by zagadka w ogóle była do odgadnięcia) ;-)
Gusiak napisał:
A ilośc liter w pseudonimie odpowiada literom w imieniu?
Dokładnie tak! Z zastrzeżeniem, że są w nim dwa dwuznaki - podobnie jak w pseudonimie.
Gusiak napisał:
I jest to imię w zdrobniałej formie czy Przemek a nie Przemysław? Jaka forma?
(To nie podpowiedź tylko zwykłe stwierdzenie by zagadka w ogóle była do odgadnięcia) ;-)
Jak najbardziej oficjalna.
Nie było mnie w Białym od soboty, więc piszę dopiero teraz. System jest prosty. Rozgryźliśmy go z Olą w mig. Smaczny był bardzo. Lekko słodkawy.
Dzielimy znaki na grupy:
1. Spółgłoski
2. Samogłoski
3. Dwuznaki
Potem zastępujemy każda literę lub dwuznak w wyrazie kolejną z alfabetu należącą do tej samej grupy. Elementy każdej grupy ustawiamy alfabetycznie.
Na przykład zamiast litery "m" użylibyśmy "n".
No to bierzmy się za imię "Szczepan"
"Sz" - dwuznak. Idac do góry do końca alfabetu nie pojawi nam się kolejny, więc przeskakujemy na początek alfabetu. Pierwszą literą, której możemy użyć jest "c", ale możemy z nią ułożyć dwa: "ch" i "cz". Użyjemy pierwszej, gdyż "h" jest przed "z"
"cz" - Ta sama zasada. Kolejnym dwuznakiem po "cz" jest "dz"
"e" - kolejna samogłoska to "i"
"p" - kolejna spółgłoska to "r"
"a" - następną samogłoską jest "e"
"n" - kolejna spółgłoska to "p"
Połączmy to i wyjdzie Chdzirep.
Brawo:P
;P
O w mordę, prawdziwych kryptologów mamy na forum ! Myślałem, że te 10 punktów za inteligencję z tematu http://forum.abstynenci.pl/viewtopic.php?id=1267, to przesadna pewność siebie. A jednak się myliłem
.
pęknięty klawikord napisał:
O w mordę, prawdziwych kryptologów mamy na forum
! Myślałem, że te 10 punktów za inteligencję z tematu http://forum.abstynenci.pl/viewtopic.php?id=1267, to przesadna pewność siebie. A jednak się myliłem
.
Lubię to...
Fuj, fuj, co za fejsbukowy slogan:P
I ja się wytłumacze alekandra17-88: "aleksandra" mam z bierzmowania. Jeden z moich braci ma na imię Alek i żeby sprawić mu przyjemność i pokazać jak jest dla mnie ważny, postanowiłam wybrać takie a nie inne imię- takie trochę głupie to, ale inaczej okazać mu mojego przywiązania i podziwu dla niego, nie umiałam. Na wszystkich forach na których jestem zarejestrowana przedstaiam się jako aleksandra17-88. Zaczeło się od komunikatora tlen
i forum jednego z pokoi tlenowych, który już jednak nie istnieje. "17"- tyle miałam lat gdy zaczęła się moja przygoda z tlenem i ogólnie z komputerem, różnego rodzaju forami. "88"- rok moich urodzin:)... Mam ogromny sentyment do tego nicku. To właśnie jako aleksandra17-88, 7 lat temu poznałam mojego mojego obecnego chłopaka do niedana jeszcze "tylko" przyjaciela
Szary = przeciętny, a nawet smutny, pesymistyczny (taki poniekąd jestem)
Cezary = nie, to nie jest moje prawdziwe imię, ale to pierwsze imię które przyszło mi do głowy rymujące się z powyższym przymiotnikiem; wykorzystałem je, by nadać nickowi takie trochę sielskie brzmienie.