Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Witam jak można złagodzic objawy odstawienia w domu, bez terapii i bez leczenia bądz jakiej kolwiek terapii lekami. Byłem w ciągu około rok nie pije już 6 dni a dla mnie to dużo bez choc kropli piwa bądz wódki. mam typowe objawy odstawienia, drżenie ale minimalne,bóle głowy, brzucha, rozstrojenie psychiczne, lekkie lęki,Anhedonia, brak koncentracji i BEZSENNOŚC ehhhh...
co proponujecie w domowym zaciszu?
jezeli temat jest w złym dziale to przepraszam, nie wiedziałem gdzie zamieścic.
Temat jest zdecydowanie na złym forum . Jest to forum abstynentów, którzy dobrowolnie zrezygnowali z picia alkoholu, świadomy wybór, nie poprzedzony problemowym piciem, więc nie możemy Ci tutaj pomóc.
Mimo że nie jestem ekspertem postaram się pomóc. Te objawy miną po około 30 dniach abstynencji. Jakiś wysiłek fizyczny może pomóc pozbyć się trucizny z organizmu. Np. Bieganie, jazda rowerem , pompki , siłownia. Ja też miałem kiedyś podobne objawy po odstawieniu narkotyków to z doświadczenia piszę. Więc musisz po prostu przeczekać,tak ci radzę.
Temat jest zdecydowanie na złym forum . Jest to forum abstynentów, którzy dobrowolnie zrezygnowali z picia alkoholu, świadomy wybór, nie poprzedzony problemowym piciem, więc nie możemy Ci tutaj pomóc.
po czym wnioskujesz że moje picie alkoholu, było poprzedzone problemami?. Nie piję i do póki się nie napije, "abstynentem jestem" i owszem zrezygnowałem z alkoholu dobrowolnie. Wydaje się że 10 dni to mało ale próg mam nadzieje przekroczyłem.
@Piorunix Dzięki, mam nadzieje że wystarczy poprostu odczekac i przemęczyc objawy i Trzymac się. Ide dzis na siłownie zrobie sobie trening, Pije dużo płynów jjem dużo owoców i warzyw.
Jestem obiektywnie optymistycznie nastawiony.
Nie napisałam, że Twoje picie było poprzedzone problemami, bo nie wnikam dlaczego zacząłeś pić i tracić nad tym kontrolę. Miałam na myśli to, że tutaj większość abstynentów nigdy nie piło alkoholu, więc nie umie Ci pomóc.
Chodziło mi też o to, że abstynenci wtórni na tym forum, to w większości osoby, które "bezboleśnie" zrezygnowali z picia alkoholu, bo nie stracili nad tym kontroli, więc tez nie znają objawów o których piszesz.
Jeśli roczny ciąg oraz "typowe objawy odstawienia, drżenie ale minimalne,bóle głowy, brzucha, rozstrojenie psychiczne, lekkie lęki,Anhedonia, brak koncentracji i BEZSENNOŚC" nie są problemami to Gusiak winna Ci przeprosiny
To typowy efekt odstawienny przez osobę uzależnioną od alkoholu. Wystarczy polatać po serwisach dla alkoholików i jak ulał pasuje.
Tak czy siak, życzę wytrwałości w postanowieniu!
Ostatnio edytowany przez Bartosz78 (2013-10-08 17:02:04)
po czym wnioskujesz że moje picie alkoholu, było poprzedzone problemami?
Gusiak pisze o piciu problemowym, a nie o piciu poprzedzonym problemami.
"Byłem w ciągu około rok nie pije już 6 dni a dla mnie to dużo bez choc kropli piwa bądz wódki. mam typowe objawy odstawienia" - to już jest daleko poza granicą picia ryzykownego, już jej od dawna nie widać we wstecznym lusterku.
Gratuluję decyzji o odstawieniu, ale łatwiej będzie Ci w niej wytrwać (i czerpać z tego radość, a nie żyć na dupościsku), jeśli poszukasz fachowej pomocy.
Strony: 1