Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Witam mam 25 lat chce zmienić coś w swoim zyciu, moja narzeczona jest wrogiem alkoholu przez to nasz związek dobiega ku końcowi. Mamy 2 letniego synka nie chce stracić rodziny. Prosze może jest tu ktos na forum kto skończył z alkoholem, ja mam duzy pociąg i nie potrafie odmówić, nie pije w tygodniu ale w weekend nadrabiam ze nie pamiętam następnego dnia. Od czego zaczac prosze o rade
Problem w tym, że 99,999% z na s nigdy nie piła. Ale na forum pokazuje się też kilka osób, które są uzależnione lub otarły się o nałóg. Miejmy nadzieję, że się odezwą i coś poradzą.
Ja mogę tylko poradzić zgłoszenie się do najbliższej poradni AA. Nikt nie pomoże tak jak specjaliści i rozmowy na żywo.
Witam mam 25 lat chce zmienić coś w swoim zyciu, moja narzeczona jest wrogiem alkoholu przez to nasz związek dobiega ku końcowi. Mamy 2 letniego synka nie chce stracić rodziny. Prosze może jest tu ktos na forum kto skończył z alkoholem, ja mam duzy pociąg i nie potrafie odmówić, nie pije w tygodniu ale w weekend nadrabiam ze nie pamiętam następnego dnia. Od czego zaczac prosze o rade
Piszesz, ze nie potrafisz odmowic i upijasz sie w weekendy, ale wasz zwiazek sypie sie przez narzeczona, bo ona jest "wrogiem alkoholu"? Wez odpowiedzialnosc za swoje dzialania, to zawsze dobry pierwszy krok. A kazdy kolejny powinien byc krokiem w kierunku poradni, o ile chec zmiany zycia nie jest wylacznie pusta deklaracja.
Po sobie i swoich dzieciach wiem, ze warto.
Strony: 1