Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Cześć! Widzę, że na forum nic się nie dzieje, więc chciałabym założyć nowy wątek dla abstynentów pierwotnych, którzy chcieliby popisać, ewentualnie kiedyś się spotkać.
Mam na imię Małgorzata (jak wolicie - Gosia) mam 22 lat i jestem abstynentką pierwotną - nigdy nie próbowałam alkoholu i nie chcę tego zmieniać (tzw. "osiemnastki" nie obchodziłam). Mieszkam w niewielkiej miejscowości niedaleko Poznania - w przyszłości chciałabym mieszkać niedaleko Krakowa.
Szukam osób podobnych do mnie. Nie chodzę "na piwo", na imprezy/domówki - zawsze potrafię się od tego uciec (a tak w ogóle... mało kto wie o mojej abstynencji, he he).
Mam nadzieję, że ktoś się odezwie.
Pozdrawiam!
No to ja się odzywam! Jestem abstynentem pierwotnym i mieszkam koło Zielonej Góry. Zaś w Poznaniu byłem kilka dni temu ;-)
Nie chodzę na domówki, za to biegam i jeżdżę na rowerze, ale o mojej abstynencji wie każdy, kto mnie zna ;-)
Cześć Gosia!
Ciekawa strategia, że mało kto wie, że jesteś abstynentką. Jak to wygląda w praktyce? Ja się z tym nie obnoszę, ale to po prostu samo wychodzi przy pierwszym spotkaniu z alkoholem w mniej więcej poniższy sposób:
-chcesz piwa/wina/wódki/szampana?
-nie dziękuję
-chora/w ciąży/prowadzisz?
-nie, nie piję alkoholu wcale.
Rzadko powyższa rozmowa kończy się w połowie i wtedy ktoś się nie dowiaduje o moich przekonaniach.
Jak to wygląda u Ciebie?
Strony: 1