#1 2017-03-10 22:09:03

Gosia
Gość

Abstynenci pierwotni - 2017

Cześć! Widzę, że na forum nic się nie dzieje, więc chciałabym założyć nowy wątek dla abstynentów pierwotnych, którzy chcieliby popisać, ewentualnie kiedyś się spotkać.

Mam na imię Małgorzata (jak wolicie - Gosia) mam 22 lat i jestem abstynentką pierwotną - nigdy nie próbowałam alkoholu i nie chcę tego zmieniać (tzw. "osiemnastki" nie obchodziłam). Mieszkam w niewielkiej miejscowości niedaleko Poznania - w przyszłości chciałabym mieszkać niedaleko Krakowa.

Szukam osób podobnych do mnie. Nie chodzę "na piwo", na imprezy/domówki - zawsze potrafię się od tego uciec (a tak w ogóle... mało kto wie o mojej abstynencji, he he).

Mam nadzieję, że ktoś się odezwie. smile

Pozdrawiam!

#2 2017-03-10 22:51:50

Suchy
Abstynent
Data rejestracji: 2006-09-03
Liczba postów: 3,204

Odp: Abstynenci pierwotni - 2017

No to ja się odzywam! Jestem abstynentem pierwotnym i mieszkam koło Zielonej Góry. Zaś w Poznaniu byłem kilka dni temu ;-)
Nie chodzę na domówki, za to biegam i jeżdżę na rowerze, ale o mojej abstynencji wie każdy, kto mnie zna ;-)

#3 2017-03-11 13:25:48

Aleksandra
Moderator
Data rejestracji: 2011-02-15
Liczba postów: 816

Odp: Abstynenci pierwotni - 2017

Cześć Gosia!
Ciekawa strategia, że mało kto wie, że jesteś abstynentką. Jak to wygląda w praktyce? Ja się z tym nie obnoszę, ale to po prostu samo wychodzi przy pierwszym spotkaniu z alkoholem w mniej więcej poniższy sposób:
-chcesz piwa/wina/wódki/szampana?
-nie dziękuję
-chora/w ciąży/prowadzisz?
-nie, nie piję alkoholu wcale.
Rzadko powyższa rozmowa kończy się w połowie i wtedy ktoś się nie dowiaduje o moich przekonaniach.
Jak to wygląda u Ciebie?

Stopka

Forum oparte na FluxBB