Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Oprogramowanie zaktualizowane, użytkownicy i wątki przeniesione.
Jakieś fuckupy mogą się zdarzać, ale nie powinny mieć większego wpływu na komfort użytkowania.
Wszystkim dotychczasowym użytkownikom przypominam, że haseł nie dało się (chyba) przenieść, zatem, jeżeli nie możecie się teraz
zalogować - zresetujcie hasło. Jeżeli komuś po paru godzinach e-mail z nowych hasłem nie dochodzi, dajcie wtedy znać mailem
do mnie na mateusz@abstynenci.pl
Moje hasło się przeniosło. Nie przeniosły się podpisy użytkowników. I zwaliło się kilka zarąbiście ważnych funkcji, ale to zaraz wyślę mailem.
"dano mi w darze po dwie półkule, no a mówiąc ściślej:
dwie półkule do siedzenia, a drugimi myślę...
No sygnatury się nie przeniosły, bo nie były priorytetowe
I jeszcze subskrypcje - jak ktoś subskrybował wątki, musi to zrobić na nowo.
Najważniejsze do przeniesienia byli użytkownicy, fora, wątki i same posty.
Tamten wątek zamknąłem, co by te brzydkie znaczki nie występowały (nie chce mi się ich poprawiać w bazie danych)
A dzięki, jak ktoś będzie newsy postował, to odżyje.
W ogóle mam pomysł, żeby "odżyć" trochę abstynenci, jakimiś agregatem newsów o przygodach alkoholowych ludzi, ale to jeszcze się zastanawiam
Myślę, że na wszystkie maile użytkowników warto wysłać info, że forum się odrodziło i serdecznie zapraszamy. Pewnie sporo osób zaglądnie choćby z ciekawości, część zostanie.
Pisanie o przygodach alkoholowych wydaje mi się i niezbyt smaczne i takie bardzo zaczepne wobec pijących. Wszyscy dobrze wiemy jak działa alkohol i co powoduje. Ja proponowałbym skupić się nie tyle na negatywach alkoholu co na pozytywach abstynencji. Od pewnego czasu widzę wysyp youtuberów rzucających alkohol i sławiących abstynencję. Wiele rzeczy umieściłem w linkach. O tym warto pisać.
PS. Fajnie widzieć pekniętego klawikorda :-)
Co do maili - pracuje nad tym od wczoraj, to nie jest takie proste, bo niektóre serwery takiego masowego e-maila nie zaakceptują tak łatwo.
Co do strony - wiem, pozytywy itp. Ale pisząc/agregując newsy o negatywach picia można napędzić sporą publikę. A od lat na abstynenci.pl nic się nie dzieje w tej materii, więc nie wiem czy nie pójść w taką stronę. Tutaj na forum można już dyskutować o pozytywach.
Tak apropo o e-mailach mówiąc:
Final-Recipient: rfc822; cienkus@poczta.onet.pl
Original-Recipient: rfc822;cienkus@poczta.onet.pl
Action: failed
Status: 5.1.1
Remote-MTA: dns; mx.poczta.onet.pl
Diagnostic-Code: smtp; 550 5.1.1 <cienkus@poczta.onet.pl>: Recipient address
rejected: User unknown
Ale pisząc/agregując newsy o negatywach picia można napędzić sporą publikę.
Tylko czy nam zależy na dyskusjach na poziomie komentarzy z Faktów i Onetów? Ja bym wolał nie napędzać sztucznego tłoku i przyciągać hejterów. Sam znalazłem to forum, bo czułem potrzebę pogadania z ludźmi na abstynenckie tematy. Chyba to zdrowszy powód pojawienia się tu, niż zwabienie sensacyjnym artykułem.
Jedynie co, to jestem za tym aby kasować konta osób, które nie mają żadnych wpisów (albo pojedyncze, ale jakieś zdawkowe przytaknięcie, oczywistości i banały), ale mają podaną stronę reklamującą biuro nieruchomości albo cudowny płyn na pryszcze. Im więcej takich osób, tym mamy niższą pozycję w Google.
Pytanie do Anniego: widzę, że jestem administratorem. Przypadek czy oficjalnie? Jeśli oficjalnie, to mogę działać?
PS. Fajnie widzieć pekniętego klawikorda :-)
Jeszcze żyję. Nawet pić jeszcze nie zacząłem
Tamten wątek zamknąłem, co by te brzydkie znaczki nie występowały (nie chce mi się ich poprawiać w bazie danych)
Ale tamten wątek był dłuższy o 3 wpisy, nawet Gugle tak twierdzi. Celowo obciąłeś, czy coś się jeszcze psuje?
Z rzeczy, które nie działają:
1. Po wejściu w profil danej osoby, funkcja "Pokaż wszystkie wątki" nie działa. Mimo, że działa "Pokaż wszystkie posty".
2. Wyszukiwarka nie daje wyników.
Annihilator napisał/a:Tamten wątek zamknąłem, co by te brzydkie znaczki nie występowały (nie chce mi się ich poprawiać w bazie danych)
Ale tamten wątek był dłuższy o 3 wpisy, nawet Gugle tak twierdzi. Celowo obciąłeś, czy coś się jeszcze psuje?
Z rzeczy, które nie działają:
1. Po wejściu w profil danej osoby, funkcja "Pokaż wszystkie wątki" nie działa. Mimo, że działa "Pokaż wszystkie posty".
2. Wyszukiwarka nie daje wyników.
Dzięki za zgłoszenie.
1 została już poprawiona, trochę zbyt frywolnie podszedłem do jednej pozycji w bazie danych.
Nad wyszukiwarką myślę - po autorze działa póki co.
// EDIT: wyszukiwarka też naprawiona już, powinna działać.
PS Jak ktoś chce mi pomóc to może zeedytować te posty, co mają złe kodowanie, jest ich kilka (jeden długi Suchego - można przekleić treść ponownie) więc będę wdzięczny za mały kamyczek.
A czy wróci możliwość pisania dla niezalogowanych tak jak kiedyś było? Kojarzę jednego gościa, który pisał sporo, ale bez rejestracji.
A czy wróci możliwość pisania dla niezalogowanych tak jak kiedyś było? Kojarzę jednego gościa, który pisał sporo, ale bez rejestracji.
Zobaczę co da się zrobić, bo boty spamujące mogą to wykrzystać, a jeszcze superpewny tego oprogramowania forum to nie jestem.
PS Rejestracja nie wymaga nawet e-mailowego potwierdzenia w tej chwili - wypełniasz 3 pola i piszesz. Nie wiem na ile jest to... utrudnienie.
PS Rejestracja nie wymaga nawet e-mailowego potwierdzenia w tej chwili - wypełniasz 3 pola i piszesz. Nie wiem na ile jest to... utrudnienie.
Hmm... zastanawiam się czy to dobrze czy to źle i sam nie wiem. Niektórych może zniechęcić jakakolwiek rejestracja, bo dopiero po ewentualnym fakcie dowiadują się, że nie ma potwierdzenia mailowego. Można też podać cudzy adres e-mail i ktoś się może dziwić czemu dostaje powiadomienia z nieznanego forum. Nie pamiętam czy na starym forum, pisząc bez rejestracji, było pole na mail.
Mogą się też pojawić osoby lubiące gadać same ze sobą - konieczność założenia kolejnego maila byłaby dla nich jakąś przeszkodą.
Hmm...
Dużo roboty by było żeby wdrożyć "Sblam!" jak na starym albo reCAPTCHA? Pilne to w sumie nie jest...
Na razie to się módlmy, żeby w ogóle ktoś nowy się pojawiał... Szczegóły techniczne rejestracji jawią się przy tym problemie jako zupełnie nieistotne. Hmm, ale patrząc na liczbę wyświetleń moich wątków w Linkowni widać, że jednak ktoś tu zagląda i czyta. Szkoda tylko, że dyskusji nie ma...
Na razie to się módlmy, żeby w ogóle ktoś nowy się pojawiał... Szczegóły techniczne rejestracji jawią się przy tym problemie jako zupełnie nieistotne. Hmm, ale patrząc na liczbę wyświetleń moich wątków w Linkowni widać, że jednak ktoś tu zagląda i czyta. Szkoda tylko, że dyskusji nie ma...
Bo to są głównie boty, gdyby usunąć zabezpieczenie przy rejestracji (to puste pole), to być zobaczył jaki "ruch". :-)
Cóż, pożyjemy zobaczymy. Nawet jak tu dłuższy czas prawie nikt nie zajrzy to o wiele lepiej, gdy forum wygląda tak jak teraz niż gdyby miało straszyć jak przedtem. Nie wiemy co przyniesie przyszłość i kto tu jeszcze trafi. Z moich obserwacji wynika, że abstynencja zaczyna być nieco trendy. Nastąpił wysyp różnej maści youtuberów itp. odkrywających jej zalety.
Jeśli abstynencja stanie się powszechna, to raczej mniej osób tu trafi... Nikt nie będzie wpadał z pytaniem "jak żyć w pijanym świecie?", "jak wtopić się w tłum?", "jak odmawiać?" i "czy ja na pewno jestem normalny?" . Nawracać na picie też nas nikt nie będzie...
Strony: 1