Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: Poprzednia 1 2 3 4 5
Anonimowemu nadawcy dziękuję za piękną kartkę okolicznościową, którą otrzymałem dokładnie w tysiąclecie zawarcia pokoju w Budziszynie tj. 30 stycznia. Na kartce umieszczono następujący fragment z Kroniki Galla Anonima:
"NIEPOSKROMIONYCH ZAŚ SASÓW Z TAKĄ MOCĄ POSKROMIŁ, ŻE W ŚRODKU ICH ZIEMI ŻELAZNYMI SŁUPAMI [WBITYMI] W RZECE SALI OZNACZYŁ GRANICE POLSKI"
Powyższy cytat dotyczy oczywiście Bolesława Chrobrego.
Jeżeli marzysz samotnie,
to jedynie marzysz.
Jeżeli marzysz wspólnie z innymi,
tworzysz rzeczywistość.
Zbiórka uczestników 9 lipca na Polach Lednickich. Przez cały dzień można dojeżdżać. Rajd będzie składać się z dwóch części. Pierwsza, od 10 do ok. 15 lipca obejmować będzie okolice Gniezna, druga, następująca bezpośrednio po pierwszej - okolice Budziszyna. Część druga przeznaczona jest oczywiście dla abstynentów trochę bardziej murchadniętych, oprócz namiotu trzeba będzie mieć po ok. 10 euro na każdy nocleg. Sposób desantu zostanie podany w trakcie rajdu.
Jeżeli marzysz samotnie,
to jedynie marzysz.
tworzysz rzeczywistość.
Czekamy na zdjęcie grupowe uczestników rajdu z tego roku i z lat poprzednich.
Fotografowanie już mi się znudziło, a zresztą w ubiegłym roku z powodu blokady serwisu w rajdzie uczestniczyli wyłącznie członkowie Abstynencjokracji Polskiej. Nie wiem, jak będzie w tym roku. Ponadto z tego co pamiętam, to specjalistką od zdjęć grupowych jest Ren-ya, która z pewnością chętnie spełni Waszą prośbę, albo podeśle kogoś ze swojej firmy, tylko napisz kto, poza Tobą, jeszcze czeka na te zdjęcia.
Ostatnio edytowany przez jokier (2018-07-04 21:11:19)
Jeżeli marzysz samotnie,
to jedynie marzysz.
tworzysz rzeczywistość.
Mój Naczelny Doradca podpowiada mi żeby, ze względu na zagrożenie terrorystyczne, wprowadzić rejestrację uczestników. Ponieważ nie widzę przeciwwskazań, zapraszam wszystkich zainteresowanych rajdem do zarejestrowania się pod nr telefonu (**********). Trzeba podać imię, nazwisko, pesel, datę urodzenia i adres zamieszkania. Na miejscu zbiórki poproszę wszystkich o zwrot kosztów rejestracji w wysokości 2 zł od osoby oraz o okazanie dowodu tożsamości. Można też rejestrować się w języku angielskim.
Ostatnio edytowany przez jokier (2018-07-22 22:50:09)
Jeżeli marzysz samotnie,
to jedynie marzysz.
tworzysz rzeczywistość.
Ja na ten przykład czekam na fotografię grupową.
W lipcu niestety ciężko pracuję, urlop dopiero w sierpniu. Mam nadzieję, że uda mi się zorganizować wyjazd, oczywiście rowerowy. Cel ambitniejszy - Bieszczady. cel zapasowy - kotliny Kłodzka i Kamiennogórska.
Mam nadzieję, że uda mi się zorganizować wyjazd, oczywiście rowerowy. Cel ambitniejszy - Bieszczady. cel zapasowy - kotliny Kłodzka i Kamiennogórska.
Organizacja jednoosobowego wyjazdu to dla co poniektórych przedsięwzięcie niewątpliwie bardzo ambitne. Moje gratulacje.
Ostatnio edytowany przez jokier (2018-07-05 19:38:01)
Jeżeli marzysz samotnie,
to jedynie marzysz.
tworzysz rzeczywistość.
zapraszam wszystkich zainteresowanych rajdem o zarejestrowanie się pod nr telefonu 614263729. Trzeba podać imię, nazwisko, pesel, datę urodzenia i adres zamieszkania.
Widzę,że RODO Ci niegroźne.
Na miejscu zbiórki poproszę wszystkich o zwrot kosztów rejestracji w wysokości 2 zł od osoby oraz o okazanie dowodu tożsamości.
Te 2 zł to za odebranie przez Ciebie smsa czy za co?
Organizacja jednoosobowego wyjazdu to dla co poniektórych przedsięwzięcie niewątpliwie bardzo ambitne.
W przeciwieństwie do Ciebie.
Nie wszyscy może jeszcze wiedzą, ale każdego minionego roku, a zapewne i obecnego, jedynym członkiem Rajdu Abstynentów jest Jokier we własnej osobie.
Te 2 zł to za odebranie przez Ciebie smsa czy za co?
Tak tylko napisałem, żeby sprawdzić, czy już z trochę zmądrzałaś i potrafisz wytłumaczyć, jakie to ma znaczenie za co, skoro i tak nikt się nie zgłosi.
Jeżeli marzysz samotnie,
to jedynie marzysz.
tworzysz rzeczywistość.
Mój Naczelny Doradca podpowiada mi żeby, ze względu na zagrożenie terrorystyczne, wprowadzić rejestrację uczestników. Ponieważ nie widzę przeciwwskazań, zapraszam wszystkich zainteresowanych rajdem do zarejestrowania się pod nr telefonu (**********). Trzeba podać imię, nazwisko, pesel, datę urodzenia i adres zamieszkania. Na miejscu zbiórki poproszę wszystkich o zwrot kosztów rejestracji w wysokości 2 zł od osoby oraz o okazanie dowodu tożsamości. Można też rejestrować się w języku angielskim.
Ponadto proszę osoby nie zainteresowanie rajdem o chwilowe odczepienie się od tego wątku.
Ostatnio edytowany przez jokier (2018-07-22 22:49:39)
Jeżeli marzysz samotnie,
to jedynie marzysz.
tworzysz rzeczywistość.
Ja lubię rajdy rowerowe, ale niestety nie mogę skorzystać z tej propozycji.
Czwarty Rowerowy Rajd Abstynentów ogłaszam za zakończony. Pozwolił on na poznanie niewielkiego fragmentu Łużyc Górnych ze szczególnym uwzględnieniem okolic Budziszyna
i Kamienia. Piękne miasta z dużą ilością zabytków i znakomitą infrastrukturą turystyczną, także dla rowerzystów. Trasa zagraniczna była dość krótka: Rothenburg, Niesky, Budziszyn, Crostwitz, Różant, Kamenz, Panschwitz-Kuckau, Ostro, Budziszyn. Gęsta sieć campingów z dobrymi warunkami. Spotkaliśmy Słowian mówiących jeszcze po łużycku. Niemieckie informatory podają, że jest ich 76 tys., ale ta liczba raczej spada, chociaż mają oni status mniejszości narodowej, jednej z czterech w Niemczech i oficjalnie są z tego tytułu niby wspierani przez państwo. Te elementy jednak, które decydują o zachowaniu ich tożsamości narodowej są starannie przemilczane i pomijane w przewodnikach i trzeba się wykazać pewną determinacją żeby do nich dotrzeć. Zdjęć raczej nie będzie gdyż na dworcu kolejowym w Budziszynie zostawiłem aparat fotograficzny, telefon i trochę innych rzeczy w plecaku.
Jeżeli marzysz samotnie,
to jedynie marzysz.
tworzysz rzeczywistość.
Dziękuję za gratulacje, zastanawiam się jednak w czym wyrazi się konkurencyjność Twojej wycieczki. Jeżeli zamierzasz brać pod uwagę ilość uczestniczących w obu imprezach liberałów, to
z całą pewnością konkurencję wygrasz. Jeżeli jakiś inny ich aspekt, to wziąwszy pod uwagę fakt, że mój rajd już się zakończył, a Twoja wycieczka dopiero się rozpocznie, gratuluję genialnego, liberalnego podejścia do zasad fair play.
Ostatnio edytowany przez jokier (2018-07-28 13:12:15)
Jeżeli marzysz samotnie,
to jedynie marzysz.
tworzysz rzeczywistość.
Jeżeli ktoś miałby jakieś propozycje trasy na kolejny rajd, to chętnie wezmę je pod uwagę.
Jeżeli marzysz samotnie,
to jedynie marzysz.
tworzysz rzeczywistość.
Witam serdecznie wszystkich, którzy myśleli, że tegoroczny rajd abstynentów się nie odbędzie, a jeszcze serdeczniej wszystkich, którzy chcieliby wziąć w nim udział. Będzie trochę improwizacji, ale główne założenia są następujące:
- czas trwania 7 dni,
- noclegi na polach namiotowych,
- obiady w przydrożnych restauracjach,
- reszta posiłków we własnym zakresie z wiktuałów zakupionych po drodze,
- zbiórka 22.08. (pn) we Wrześni na polu namiotowym Lipówka (czas jazdy od dworca rowerem - 2 min. 28 s.), dojazd ulicą Parkową,
- start rajdu 23.08. o godz. 9,00,
- dzienne odcinki - ok. 30 km.
Abstynentów z Australii i obu Ameryk przepraszam za nieco opóźnioną zapowiedź imprezy.
Jeżeli marzysz samotnie,
to jedynie marzysz.
tworzysz rzeczywistość.
Witam serdecznie wszystkich, którzy myśleli, że tegoroczny rajd abstynentów się nie odbędzie, a jeszcze serdeczniej wszystkich, którzy chcieliby wziąć w nim udział. Będzie trochę improwizacji, ale główne założenia są następujące:
- czas trwania 7 dni,
- noclegi na polach namiotowych,
- obiady w przydrożnych restauracjach,
- reszta posiłków we własnym zakresie z wiktuałów zakupionych po drodze,
- zbiórka 22.08. (pn) we Wrześni na polu namiotowym Lipówka (czas jazdy od dworca rowerem - 2 min. 28 s.), dojazd ulicą Parkową,
- start rajdu 23.08. o godz. 9,00,
- dzienne odcinki - ok. 30 km.
Abstynentów z Australii i obu Ameryk przepraszam za nieco opóźnioną zapowiedź imprezy.
To ktoś na te zjazdy poza Tobą jednak przyjezdża ????? ;-) :-) ;-)
To ktoś na te zjazdy poza Tobą jednak przyjezdża ????? ;-) :-) ;-)
Droga Gusiaku, mam dla Ciebie świetną wiadomość. W tym roku rajd był fizycznie jednoosobowy. Było mi to nawet na rękę bo mogłem pominąć przygotowany program kulturalno-oświatowy i całą trasę przejechałem w ciągu jednego dnia. Jestem jednak przekonany, że wielu abstynentów brało w rajdzie udział na sposób duchowy.
Zaczynało się od "Drogi Gusiaku", ale wprowadziłem korektę po przeczytaniu tego:
Mam prośbę, jak ktoś pisze posta wspominając, że Gusiak coś tam zrobiła to właśnie proszę o końcówkę żeńską... Wiem, że mam nick jakby "męski", ale wiecie że jestem kobietą, więc będę wdzięczna za pisanie np. " Gusiak zrobiła", a nie " Gusiak zrobił".
Jeżeli marzysz samotnie,
to jedynie marzysz.
tworzysz rzeczywistość.
Strony: Poprzednia 1 2 3 4 5