Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Zapraszam do komentowania www.abstynenci.pl/faq
Dzień dobry wszystkim, to jest mój pierwszy post na tym forum.
Dlaczego od 12 lat? Ja osobiście uważam, że jeszcze w tym wieku nie zaczyna się pić (a przynajmniej bardzo mało jest 12-latków, którzy już mieli kontakt z alkoholem)
Niestety, nie mogę się z Tobą (Panem?) zgodzić. Obserwując ludzi młodych dochodzi się do wniosku, że większość "poważnych" przypadków nadużywania alkoholu zaczyna się WCZEŚNIEJ niż w wieku 12 lat (podkreślam - zaczyna).
Kiedy ja miałam okazję mieć 12 lat alkohol był szpanem, ale takim naprawdę dużym szpanem, który aż przerażał. Dziś mając niewiele lat więcej, patrzę na dzieciaki i aż dziw mnie bierze, że przez pięć lat stoczyliśmy się tak nisko, że dwunastolatki chlają.
Ja miałem 12 lat w 2000 roku. W podstawówce uczęszczałem do klasy, w której było kilka takich osób. Być może w innych klasach nie było aż tak źle. Potem oczywiście w gimnazjum jest nagły wybuch.
Każdy ma dobre i złe momenty, ale czasami te złe decydują o całym późniejszym życiu. W tym momencie do mojej wypowiedzi bardzo pasuje pewien cytat z Dnia Świra:
Co za ponury absurd... Żeby o życiu decydować za młodu, kiedy jest się kretynem?
Ale wydaje mi się, że nic tego nie zmieni. Kto chce pić - będzie. Komu to zaszkodzi? Nie wiadomo.
Pozdrawiam Cię Szponku, dziękuję za odpowiedź.
Ostatnio edytowany przez Inspektor Sowa (2008-11-26 16:57:18)
nie w czytałem się dokładnie w te stronę jestem alkoholikiem pozostaje w abstynencji od jakiegoś czasu cieszę się że są takie strony
Dziś mając niewiele lat więcej, patrzę na dzieciaki i aż dziw mnie bierze, że przez pięć lat stoczyliśmy się tak nisko, że dwunastolatki chlają.
Na mojej dzielnicy 12 latki już wiedzą co to picie i palenie.
Był przypadek że 10 latek miał 1.5 promila we krwi. W szpitalu powiedzieli że to pierwszy taki przypadek. 12 lat to już gnojki wiedzą co to kac.
A Ty? Wiesz?
A Ty? Wiesz?
Ja wiem tylko że mam 2xrazy więcej lat niż te dzieci.
Witam
Po przeczytaniu większej części serwisu podjąłem decyzję o dożywotniej abstynencji.
Trzymajcie za mnie kciuki.
Witam
Po przeczytaniu większej części serwisu podjąłem decyzję o dożywotniej abstynencji.
Co Cię skłoniło do takiej decyzji?
Witam
Powodzenia
Strony: 1