Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Wydaje mi się, że wyszukiwarka nie indeksuje wszystkich tematów. Np. temat Suchego: http://forum.abstynenci.pl/viewtopic.php?id=89 - wpisuję w szukajkę dwa dowolne słowa występujące po sobie jako fraza (ale takie, które nie występują bardzo pospolicie np.: Gorące cześć albo konieczności obecności albo chemiczną regulacją ...) i... lipa. Znajduje najwyżej inne tematy, w których ktoś zacytował tamten.
Czasem mi się przydaje coś znaleźć po jakimś charakterystycznym kawałeczku wypowiedzi - trzeba podpierać się np. guglem. Czy może wyszukiwarka łapie tematy "nie starsze niż..." i tak ma być? Albo może ją włączyłeś jakiś czas po uruchomieniu forum, więc dotychczasowych wypowiedzi nie ma w bazie? Nie wiem, nie czaję tego.
No Anni, się wykaż!
"dano mi w darze po dwie półkule, no a mówiąc ściślej:
dwie półkule do siedzenia, a drugimi myślę...
Sprawdzę Twoje rewelacje rzecz jasna, może nawet zaraz.
//Edit - sprawdziłem, zdaje się działać dobrze.
Nie wiem jak sprawdzałeś, ale ja po wpisaniu np. konieczności obecności w wyszukiwarkę, na liście wyników widzę jedynie jeden temat - ten, który właśnie czytasz. Z pewnością nie widzę tematu: http://forum.abstynenci.pl/viewtopic.php?id=89 - w którym te słowa padają.
Chyba, że wyszukiwarka działa idealnie jak się jest adminem (-> wyloguj się i wtedy sprawdź).
Nie wiem jak sprawdzałeś, ale ja po wpisaniu np. konieczności obecności w wyszukiwarkę, na liście wyników widzę jedynie jeden temat - ten, który właśnie czytasz. Z pewnością nie widzę tematu: http://forum.abstynenci.pl/viewtopic.php?id=89 - w którym te słowa padają.
Chyba, że wyszukiwarka działa idealnie jak się jest adminem (-> wyloguj się i wtedy sprawdź).
To ja też sprawdziłem i faktycznie tylko ten temat wyskakuje.
Faktycznie, ale ciężko mi coś poradzić. A specjalnie mi się zagłębiać w wyszukiwarkę nie chce...
Ok, myślałem, że wyszukiwarka to prostsza sprawa (takie cuś z guzikiem "reset" ). No ale dobra, mogę to zrozumieć jako mistrz lenistwa
.
A inna sprawa... "subskrypcja". Forum domyślnie nie wysyła powiadomień o odpowiedziach. Tymczasem widzę, że na forum było trochę osób, które wpadły, zarejestrowały się, przywitały, napisały i... koniec. Wydaje mi się, że coś więcej by z tego było, bo w ich tematach były odpowiedzi. Tylko właśnie: czy te osoby weszły jeszcze raz na forum?
Włączenie powiadomień "o wszystkim dla wszystkich" byłoby chyba przesadzone, ale czy bardzo kłopotliwe byłoby zrobienie, żeby np. w pierwszym temacie zaczętym przez kogoś, ta osoba miała powiadomienia włączone?
Ok, myślałem, że wyszukiwarka to prostsza sprawa (takie cuś z guzikiem "reset"
). No ale dobra, mogę to zrozumieć jako mistrz lenistwa
.
A inna sprawa... "subskrypcja". Forum domyślnie nie wysyła powiadomień o odpowiedziach. Tymczasem widzę, że na forum było trochę osób, które wpadły, zarejestrowały się, przywitały, napisały i... koniec. Wydaje mi się, że coś więcej by z tego było, bo w ich tematach były odpowiedzi. Tylko właśnie: czy te osoby weszły jeszcze raz na forum?
Włączenie powiadomień "o wszystkim dla wszystkich" byłoby chyba przesadzone, ale czy bardzo kłopotliwe byłoby zrobienie, żeby np. w pierwszym temacie zaczętym przez kogoś, ta osoba miała powiadomienia włączone?
Nie jest to konieczne, aczkolwiek opcja mailowania po postach, powinna być łatwiejsza w interpretacji i trochę się rzucać w oczy. To już zmieniam.
Coś forum wyblakło dla niezalogowanych.
Strony: 1