Witaj na forum serwisu www.abstynenci.pl, który stara się zrzeszać abstynentów, czyli ludzi niepijących napojów alkoholowych.
Nie jesteś zalogowany(a).
Cześć! Powiem Wam, że wpadłem zupełnie przypadkowo na ten portal. A jako, że jego przesłanie jest mi bardzo bliskie postanowiłem dołączyć do grona użytkowników. :)
Mam na imię Marek i jestem z Opola. Jestem inny od otaczającego mnie społeczeństwa (a przynajmniej jej większości) właśnie dlatego, że odmawiam picia alkoholu pod każdą postacią. Jedyny %, który wpadnie mi przez gardło w ciągu roku to ten pochodzący z kieliszka szampana po przywitaniu Nowego Roku oraz innych nieczęstych ważnych okazji (rodzinnych). Nie piję już od dłuższego czasu piwa a wódki i innych cięższych alkoholi nie dopuściłem nigdy do ust, z czego jestem bardzo dumny.
Jakby mało tego pozytywnego, jestem także szczęśliwym abstynentem tytoniów. Ale to zupełnie inna historia..
Cóż z tego co zaobserwowałem na tym forum, podobnie jak większość mam problemy jeśli chodzi o niedosyt (odpowiedniego) towarzystwa. Bo jak nie wszystkim wiadomo, cenniejszy jest jedna perełka odróżniająca się od pozostałych niż cała masa buraków zaślepionych własnymi potrzebami. No to na razie tyle..
Witaj Uśmiechnięty:)
Wprawdzie nie wiem, czy to z uśmiechem związany jest twój nick, ale tak mi się właśnie skojarzył.
Cześć Smilek :)